Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Poziv vladi k odpravi nelogičnih omejitev na področju gradbenih storitev

05. MAREC 2021  |   Igor Pipan

Gradbene sekcije pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so na vlado ponovno naslovile pobudo, da bi se storitve na področju gradbeništva lahko izvajale tudi na zunanjosti objektov in v okolici obstoječih objektov.

Absurdno je, da vlada ne odpravi teh omejitev, saj pri zunanjih delih stika s potrošniki praktično ni!

Sekcije vztrajajo,  da se  jim torej omogoči vsa dela, ki se izvajajo zunaj (strehe, fasade, balkoni, zunanje ograje, nadstreški, zunanje ureditve, prizidki, kamnoseške storitve, itd.), ne glede na to, ali so objekti naseljeni ali ne, saj pri zunanjih delih ni stika s potrošnikom. »Nerazumno se nam zdi, da ne smemo opravljati tovrstnih del na zunanjosti objektov, saj ni nikakršnega tveganja za prenos okužb, če sploh nimamo stika s potrošniki. Pričakujemo, da bo vlada te omejitve nemudoma odpravila,« so med drugim zapisali.

Ob tem gradbinci pozivajo, naj ob odpravi teh omejitev ne bo obvezno testiranje zaposlenih oziroma izvajalcev storitev na področju gradbeništva, saj to po njihovi oceni ni smiselno. Obveznemu testiranju zaposlenih sicer nasprotujejo tudi v drugih panogah.

Preberite tudi:

Pišite nam