Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Spremenjen odlok - dovoljuje storitve na prostem in odprtje prodajaln

17. APRIL 2020  |   Igor Pipan

Spremenjen Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom  objavljen v URL št. 53 dne 16.4.2020 z namenom postopnega sproščanja ukrepov dovoljuje za potrošnike odpreti tudi:

  • točka 20: storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela),.

To pomeni, da je dovoljeno opravljati storitve na prostem tudi v naseljenih objektih, če ni stika s potrošniki. Potrebna pa je previdnost pri stikih med delavci, uporabi orodja, ... Upoštevajte navodila iz članka "Osnovne informacije za lažje poslovanje pri izvajanju del na gradbenih objektih v času epidemije" in "Priporočila za izvajanje del na gradbenih objektih v času epidemije / preprečevanje prenosa okužbe".

Spremenjen Odlok pa dovoljuje za potrošnike odpreti tudi:

  • prodajalne (skladno z navedbo v točki 15. in točki16.):
  • 15. prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo,
  • 16. prodajalne do velikosti 400 m2 prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih.

V prodajalnah iz 15. in 16. točke lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravijo izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom.

Ta odlok za prodajalne pod točko 15. začne veljati 20. aprila 2020, razen za prodajalne pod točko 16., ki začne veljati 4. maja 2020.

 

Preberite tudi:

Pišite nam