Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

On line izobraževanje za živilce na temo Označevanje hranilne vrednosti živil in pregled predloga Pravilnika o kakovosti rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze, 15.12.2021 ob 15.30 uri

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar
  • Datum: 15.12.2021
  • Ura: 15:30 - 16:45
  • Cena: Za člane OZS je seminar brezplačen - 0,00€
  • Za ostale udeležence (DDV vključen) - 55,00€
Povežite nas Facebook X - Twitter Linked IN

On line izobraževanje za živilce na temo Označevanje hranilne vrednosti živil in pregled predloga Pravilnika o kakovosti rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze, 15.12.2021 ob 15.30 uri


Uredba 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikov od 13. 12. 2016 zahteva obvezno označevanje hranilne vrednosti za predpakirana živila. To so povprečne vrednosti, ki temeljijo na analizi živila, ki jo opravi proizvajalec, na izračunu iz znanih ali dejanskih povprečnih vrednosti uporabljenih sestavin, ali na izračunu iz splošno veljavnih in sprejetih podatkov. Za ustreznost izračuna je odgovoren nosilec živilske dejavnosti. Na voljo so različni viri podatkov o sestavi živil in pijač, zato je pomembno, da nosilec označeno hranilno vrednost vedno ustrezno dokumentirana. Izobraževanje je namenjeno pregledu zakonodaje za označevanje hranilne vrednosti živil, predstavljeni bodo načini navedbe in prikaza hranilne vrednosti ter praktični primeri izračuna hranilne vrednosti.

DOGODEK NI VEČ AKTUALEN!