Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

On line izobraževanje za živilce na temo Označevanje hranilne vrednosti živil in pregled predloga Pravilnika o kakovosti rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze, 15.12.2021 ob 15.30 uri

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar
  • Datum: 15.12.2021
  • Ura: 15:30 - 16:45
  • Cena: Za člane OZS je seminar brezplačen - 0,00€
  • Za ostale udeležence (DDV vključen) - 55,00€

On line izobraževanje za živilce na temo Označevanje hranilne vrednosti živil in pregled predloga Pravilnika o kakovosti rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze, 15.12.2021 ob 15.30 uri


Uredba 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikov od 13. 12. 2016 zahteva obvezno označevanje hranilne vrednosti za predpakirana živila. To so povprečne vrednosti, ki temeljijo na analizi živila, ki jo opravi proizvajalec, na izračunu iz znanih ali dejanskih povprečnih vrednosti uporabljenih sestavin, ali na izračunu iz splošno veljavnih in sprejetih podatkov. Za ustreznost izračuna je odgovoren nosilec živilske dejavnosti. Na voljo so različni viri podatkov o sestavi živil in pijač, zato je pomembno, da nosilec označeno hranilno vrednost vedno ustrezno dokumentirana. Izobraževanje je namenjeno pregledu zakonodaje za označevanje hranilne vrednosti živil, predstavljeni bodo načini navedbe in prikaza hranilne vrednosti ter praktični primeri izračuna hranilne vrednosti.

Izobraževanje organizira Sekcija živilskih dejavnosti in je namenjen članom te sekcije.

Vabimo vas na izobraževanje, ki je za člane OZS brezplačen, na temo

 

»Označevanje hranilne vrednosti živil in pregled predloga Pravilnika o kakovosti rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze«
 

Izobraževanje bo potekal on line

  • v sredo 15.12.2021 ob 15.30 uri  preko spleta (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).

 

Program strokovnega izobraževanja s pričetkom ob 15.30 uri:

Obvezno označevanje hranilne vrednosti:

  • Pregled zakonodajnih zahtev za označevanje hranilne vrednost
  • Načini navedbe in prikaza hranilne vrednosti
  • Izjeme pri označevanju hranilne vrednosti
  • Praktični primer izračuna hranilne vrednosti
     

Označevanje rastlinskega olja, rastlinske masti in majoneze :

  • Predstavitev predloga novega pravilnika o kakovosti rastlinskih olj, rastlinskih masti in majoneze
  • Pregled novosti in sprememb v primerjavi z obstoječim pravilnikom

 

Predavala bo Blaža Nahtigal, dr. živilskih znanosti

Predviden zaključek ob 16.45 uri.

Kotizacija:       

za člane OZS je predavanje brezplačno

za ostale udeležence (ne člane OZS) 55,00 Eur (DDV vključen), kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic 200024.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo (spodaj "prijava na dogodek").

Vljudno vabljeni!

Pišite nam