Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

NUJNO OBVESTILO - FURS izreka globe za nevpis v Register dejanskih lastnikov!

03. SEPTEMBER 2019  |   Nina Scortegagna Kavčnik

Ste vpisali dejanskega lastnika svojega podjetja v Register dejanskih lastnikov (RDL)? Če ne, morate to nujno storiti. Kdo in kako, pa preberite.

blog november 2017:

https://www.svetovanje.si/svetovanje/blogi/za-koga-je-vpis-v-register-dejanskih-lastnikov-obvezen-5a15a48bbebe225fe7b6c095

 

blog  maj 2019:

 

https://www.svetovanje.si/svetovanje/blogi/furs-preverja-ali-ste-vpisali-podjetje-v-register-dejanskih-lastnikov-5ced4e3f2114e04d9855937d

Še vedno pa je veliko podjetij, ki te obveznosti, kljub prejemu pisnega obvestila FURS, niso izpolnili. Furs je v avgustu pričel s pošljanjem plačilnih nalogov. Povečini globe znašajo za pravno osebo 6.000 EUR in za odgovorno osebo 400 EUR.

Se splača biti član OZS? Da, ker bodo člani brezplačno prejeli vzorec zahteve za sodno varstvo. Za nečlane pa je cena vzorca 70 EUR + DDV. Pišite na svetovanje@ozs.si.