Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Brezplačna strokovna delavnica: Spremembe DDV s prvim julijem 2021

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Webinar
  • Datum: 24.06.2021
  • Ura: 09:00 - 11:30

Brezplačna strokovna delavnica: Spremembe DDV s prvim julijem 2021


Delavnica je namenjena predvsem računovodjem in davčnim zavezancem, ki se ukvarjajo s SPLETNO PRODAJO. Na delavnici bodo predstavljene zakonske določbe in prikazani praktični primeri.

SPOT 
Brezplačno se udeležite naše spletne strokovne delavnice:
" Spremembe DDV s prvim julijem 2021 "

SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije organizira brezplačno strokovno spletno delavnico.
Delavnico sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

S 1. julijem 2021 se v DDV sistemu uvajajo poenostavitve, ki zadevajo poročanje tujega DDV, obračunanega na storitve, opravljene končnim kupcem iz EU, kakor tudi obdavčitev dobav blaga za končne kupce iz EU. Pri tem prenehajo veljati mejni zneski, nad katerimi se kraj obdavčitve prenese v državo kupca, in oprostitev za uvoz blaga v pošiljkah manjših vrednosti iz tretjih držav, ki so namenjene končnim kupcem.

Za poročanje opravljenih storitev, dobav blaga v EU in uvoz blaga, ki je namenjeno neposredni dobavi kupcem v EU, se uvajajo nove posebne ureditve, ki jih bodo lahko uporabljali dobavitelji iz EU in tretjih držav. Posebna vloga, s pripadajočimi pravicami in obveznostmi, se določa po novem elektronskim vmesnikom, to je zavezancem, ki preko lastnih spletnih strani omogočajo prodajo blaga, ki jo opravljajo drugi davčni zavezanci končnim kupcem v EU.

Predlog sprememb in dopolnitev ZDDV-1 poleg novosti, ki zadevajo že omenjene transakcije znotraj EU, uvaja še nekaj drugih sprememb, ki se nanašajo na obveznost identifikacije tujih davčnih zavezancev in kmetov, poročanje DDV, uporabo oprostitev v javnem interesu, odbitek DDV od električnih vozil itd.


PROGRAM:
Spremembe na področju DDV po 1. juliju:
  •   Opravljanje storitev za končne kupce iz EU in obračunavanje tujega DDV
  •   Prodaja blaga na daljavo znotraj EU
  •   Obdavčitev blaga, dobavljenega končnim kupcem v EU, ki bo uvoženo neposredno iz tretjih držav
  •   Novosti na primerih
  •   Vprašanja udeležencev
 
Predavateljica:
Mag. Tamara Prezelj, univ. dipl. prav.
Od leta 1996 dalje dela kot davčna svetovalka. Začela je v svetovalni družbi KPMG Slovenija d.o.o., nadaljevala v računovodskem servisu TMF d.o.o., leta 2008 pa stopila na samostojno pot. Z davkom na dodano vrednost se ukvarja več kot 15 let. Svetuje domačim in tujim strankam in sodeluje v davčnih postopkih. V letih 2012 / 2013 je bila generalna direktorica Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov na Ministrstvu RS za finance.
Magistrirala je na Pravni fakulteti v Mariboru (2009), bila asistentka na Ekonomski fakulteti. Predava na kongresih in samostojnih seminarjih različnih organizatorjev. Do sedaj je objavila preko 150 člankov z davčnega področja, predvsem DDV v različnih strokovnih revijah.

Trajanje: 3 šolske ure

Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA. Obvezna je predhodna spletna prijava (na dnu te strani), saj boste na vaš e-naslov prejeli spletno povezavo do dogodka ter navodila glede izvedbe. V primeru odjave le-to prosim sporočite. Kontakti spodaj.
 
Kontakti:
(01) 58 30 553, Jana Golić, podjetniška svetovalka SPOT: jana.golic@ozs.si

Vljudno vabljeni!
      SPOT
Pišite nam