Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Brezplačni podjetniški zajtrk: Nasveti odvetnika podjetnikom - pet »zajčjih lukenj« v katera ne smete pasti

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Preko spletne aplikacije ZOOM
  • Datum: 06.12.2021
  • Ura: 09:00 - 10:00
  • Cena: BREZPLAČNO - 0,00€

Brezplačni podjetniški zajtrk: Nasveti odvetnika podjetnikom - pet »zajčjih lukenj« v katera ne smete pasti


Največja težava pri podjetništvu je, da ne vidimo težav, ki nam sedijo pred nosom. Za podjetnike se domneva, da poznajo pravo in ta domneva je prisotna tudi na sodiščih. Poslovodstva gospodarskih družb in podjetniki morajo pri vodenju poslov ravnati v skladu s standardom profesionalne skrbnosti. To pomeni, da ni dovolj, da ravnajo s skrbnostjo razumnega človeka, ampak morajo ravnati tudi s skrbnostjo dobrega strokovnjaka. Povedano drugače, poslovodstva in podjetniki morajo poznati vse: tudi pravo. Zato smo pripravili pet »zajčjih lukenj« v katere ne smete pasti.

ozs spot

Podjetniški zajtrk z odvetnikom Gregorjem Verbajsom
Nasveti odvetnika podjetnikom - pet »zajčjih lukenj« v katera ne smete pasti


Trajanje: 1 ura

SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije organizira brezplačno strokovno delavnico.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Idiom »zajčja luknja« je seveda aluzija na zgodbo Alice v čudežni deželi pisatelja Lewisa Carrolla in pomeni hoditi po neznanem terenu ali vstopiti v obdobje kaosa ali zmede.

Biti lastnik podjetja je velika odgovornost. Podjetniki večino svojega časa posvetite svojemu poslu, zato morda ne boste imeli časa za sprejemanje pravnih odločitev, ali pa boste le-te sprejemali hitro in neprevidno. Takšne odločitve se lahko nato izkažejo za katastrofalne in prinesejo kaos v vaše poslovanje. Ste prepričani, da ste pripravljeni iti v zajčjo luknjo?

Največja težava pri podjetništvu je, da ne vidimo težav, ki nam sedijo pred nosom.

Za podjetnike se domneva, da poznajo pravo in ta domneva je prisotna tudi na sodiščih. Poslovodstva gospodarskih družb in podjetniki morajo pri vodenju poslov ravnati v skladu s standardom profesionalne skrbnosti. To pomeni, da ni dovolj, da ravnajo s skrbnostjo razumnega človeka, ampak morajo ravnati tudi s skrbnostjo dobrega strokovnjaka. Povedano drugače, poslovodstva in podjetniki morajo poznati vse: tudi pravo.

Zato smo pripravili pet »zajčjih lukenj« v katere ne smete pasti.

Zajčja luknja št. 1: Družbenik ni vedno in nujno tudi vaš prijatelj
Zajčja luknja št. 2: Ali je lahko vaš zakonec ali partner postane lastnik vaše družbe?
Zajčja luknja št. 3: Vedno preberite, preden podpišete
Zajčja luknja št. 4: Kako se izogniti stečaju?
Zajčja luknja št. 5: Kako vam lahko pri poslovanju vašega podjetja pomaga pravnik?


Predavatelj: GREGOR VERBAJS

Gregor Verbajs je odvetnik, ki pomaga podjetnikom in fizičnim osebam reševati njihove pravne probleme. Podjetje The Legal 500, ki ocenjuje globalne odvetniške družbe in odvetnike, ga je v letu 2019 imenovalo za »Priporočenega odvetnika – Recommended Lawyer«. Delo pravnika opravlja že več kot trinajst let, in sicer je nabiral izkušnje v notarski pisarni, na sodišču in v odvetništvu. Podjetniške izkušnje pa je nabiral tudi kot družbenik mednarodnega podjetja. Je aktivni predavatelj, saj je predaval na Dnevih civilnega in gospodarskega prava, Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, na različnih fakultetah (pravni fakulteti, ekonomski fakulteti,…) in v okviru Obrtno podjetniške zbornice pripravil različne delavnice. Napisal je vrsto strokovnih člankov, objavljenih v pravnih revijah. Kot gost je gostoval v veliko oddajah, in sicer na RTVSLO v oddaji Dobro jutro, na Kanalu A v oddaji Svet na kanalu A in na POP TV v oddaji Preverjeno. Za še več informacij obiščite: www.op-zaman.si in www.gregorverbajs.si.

KOTIZACIJE NI!  Spletna prijava je obvezna!

Dan pred dogodkom na e-naslov prejmete spletno povezavo do delavnice. Delavnica bo izvedena preko spletne aplikacije ZOOM.

Kontakti:
Jana Golić, podjetniška svetovalka SPOT:
jana.golic@ozs.si
(01) 58 30 553

Vljudno vabljeni!

ozs spot
Pišite nam