Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Brezplačni strokovni spletni posvet: Zdravje starejših zaposlenih, PRIMERNA KOMUNIKACIJA in PREPREČEVANJE MOBINGA

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletna aplikacija ZOOM - Webinar
  • Datum: 03.12.2021
  • Ura: 09:00 - 12:00

Brezplačni strokovni spletni posvet: Zdravje starejših zaposlenih, PRIMERNA KOMUNIKACIJA in PREPREČEVANJE MOBINGA


Komunikacija je pomembna pri organizaciji dela, vodenju, motivaciji, prodaji, doseganju ciljev, vplivanju na druge itn. Dobra komunikacija je temelj kvalitetnih odnosov. Delovno okolje in medsebojni odnosi na delovnem mestu pa tudi vplivajo na zdravje zaposlenih. Če so zaposleni zdravi in zadovoljni, lahko naredijo več in boljše. Motena komunikacija (mobbing) znotraj podjetja pa pogosto povzroči negativne spremembe v duševnem zdravju zaposlenega. Zato je pomembno, da razmišljamo o učinkoviti komunikaciji. Le ta je učinkovita, ko doseže svoj cilj in namen ne le predajanje sporočil, ampak tudi prejemanje sporočil z zdravo mero dobronamernosti.

polet ozs zdravje zaposlenih mobing
V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vabimo na spletni posvet:

ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA

ki bo v petek, 03. decembra 2021 od 09:00 do 12:00 ure (trajanje posveta: 4 šolske ure)

Komunikacija je pomembna pri organizaciji dela, vodenju, motivaciji, prodaji, doseganju ciljev, vplivanju na druge itn. Dobra komunikacija je temelj kvalitetnih odnosov. Delovno okolje in medsebojni odnosi na delovnem mestu pa tudi vplivajo na zdravje zaposlenih. Če so zaposleni zdravi in zadovoljni, lahko naredijo več in boljše.

Motena komunikacija (mobbing) znotraj podjetja pa pogosto povzroči negativne spremembe v duševnem zdravju zaposlenega.

Zato je pomembno, da razmišljamo o učinkoviti komunikaciji. Le ta je učinkovita, ko doseže svoj cilj in namen ne le predajanje sporočil, ampak tudi prejemanje sporočil z zdravo mero dobronamernosti.

PROGRAM:

PSIHOLOŠKI DEL programa:
-  Uvod
-  Osnove komunikacije
-  Spoštovanje kot temelj odnosa
-  Predstavitev in demonstracija osnovnih tehnik komunikacije
   Podajanje jasni navodil
   Pohvale
   Aktivno poslušanje
-  Povezanost komunikacije in vpliv na zdravje zaposlenih
-  Mobing

PRAVNI DEL programa:
-  Opredelitev mobbinga in pojavne oblike
-  Obveznosti delodajalca in načini preprečevanja
-  Odgovornost delodajalca
-  Novejša sodna in inšpekcijska praksa.

Predavateljica I. dela predavanja: TINA KASTELIC
tina kastelic v OZS
Tekom študija psihologije se je Tina Kstelic usmerjala v psihologijo dela in organizacije. Teoretično znanje sem nadgrajevala s praktičnimi izkušnjami in dodatnimi izobraževanji. Je specializantka organizacijske transakcijske analize, opravljen ima Trening trenerjev, osnovo medicinske hipnoze, NLP in psihodramo. Ima številne izkušnje s področja ocenjevanja potenciala in razvoja kadrov. V zadnjih letih se je specializirala za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Izvaja tudi poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in coachinge. 2016 – 2018 je bila v vlogi HR partnerja za celotno orodjarstvo, od 2017 dalje pa je tudi HR partner za SRIP materiale, tovarne prihodnosti in krožno gospodarstvo. Z letom 2019 je postala tudi HR partner za IKT.

Predavateljica II. dela predavanja: ALJA FAKIN
alja fakin v OZS
Odvetnica Alja Fakin ima bogate, več kot 15 letne izkušnje pri svetovanju lastnikom, direktorjem in upravam podjetji na področju delovnega prava in urejanju razmerij med delavci in delodajalcem, v okviru preprečevanja in reševanja mobinga na delovnem mestu pa se najbolj posveča predvsem vidikom delodajalca.

- - - - - - - - - - -

Udeležba na posvetu je BREZPLAČNA. Obvezna je predhodna spletna prijava (na dnu te strani), saj boste na vaš e-naslov prejeli spletno povezavo do dogodka ter navodila glede izvedbe. V primeru odjave le-to prosim sporočite. Kontakti spodaj.
 
Kontakti:
(01) 58 30 561, Maja Godec, OZS: maja.godec@ozs.si

- - - - - - - - - - -

Zanimive in aktualne informacije s področja aktivnega in zdravega staranja najdete na spletni strani projekta: www.projekt-polet.si.  Regijski posveti potekajo v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

     - - - - - - - - - - -

Vljudno vabljeni, veselimo se srečanja z vami.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
polet OZS