Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Brezplačni Webinar: KAKO DO DENARJA: Varno in uspešno poslovanja v negotovih časih

 • Vse o dogodku
 • Kraj: spletno predavanje - ZOOM
 • Datum: 21.10.2020
 • Ura: 10:00 - 12:00

Brezplačni Webinar: KAKO DO DENARJA: Varno in uspešno poslovanja v negotovih časih


Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno - dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev

Vas zanima, kako do denarja in kako do novih poslov v negotovih časih? Zaradi velikega zanimanja za financiranje obrti in podjetništva v času korona krize, vas vabimo, da se nam pridružite v 2. sezoni spletnih izobraževanj, ki jih brezplačno organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pod naslovom:

KAKO DO DENARJA: Varno in uspešno poslovanje v negotovih časih.

KOMU JE NAMENJEN:

Vrhunski izobraževalni seminar je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki v krizi težje pridejo do denarja.
Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence?
Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno - dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja.
S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev

Dva dni pred seminarjem boste na vaš e-naslov prejeli POVEZAVO do spletne učilnice ZOOM, zato je obvezna prehodna spletna prijava na dnu te strani!


PROGRAM:

1.SKLOP (Bisnode):

»Kaj lahko storimo danes za boljše poslovanje v prihodnosti?«

Gospodarska kriza, ki jo je sprožila epidemija covida-19, predstavlja velik šok za večino podjetij. Že prej ranljiva podjetja s slabšo boniteto pa so se še težje spopadla z ovirami. Analize družbe Bisnode v času epidemije so pokazale spremembe plačilnih navad, povečano število izbrisov poslovnih subjektov in hkrati potrdile oceno Failure Score, ki so jo razvili v Bisnode, kot zanesljiv indikator pri oceni finančne kondicije podjetja.
Redno preverjanje obstoječih in potencialnih partnerjev v Bisnode rešitvah vas obvaruje pred tveganji, ki bi škodila vašemu podjetju.
 
 • Nova realnost - slabša plačilna disciplina in daljši plačilni roki
 • Preverjajte vse dnevno spremenljive kazalnike:
 • Plačilni indeks - najhitrejši indikator tveganja
 • Dinamična bonitetna ocena – indikator verjetnosti blokade
 • Failure Score – indikator verjetnosti negativnega dogodka podjetja (ocena s predikativno vrednostjo, s katero se ocenjuje verjetnost, da se bo podjetju v naslednjih 12 mesecih pripetil vsaj eden od negativnih dogodkov, kot so insolventnost (stečaj, prisilna poravnava, likvidacija, preventivno prestrukturiranje), izbris, uvrstitev na seznam davčnih neplačnikov ali blokade TRR, daljše kot 90 dni).
 
 • Veste torej, s kom poslujete?
Podjetja, ki jim grozi nelikvidnost, morda ne bodo mogla poravnavati računov za prodane izdelke ali opravljene storitve, zato je nadaljnja prodaja izdelkov ali storitev takšnemu podjetju tvegana. Prej ko podjetje prepozna svoje kupce z likvidnostnimi težavami na obzorju, prej lahko začne izvajati aktivnosti, s katerimi bo doseglo unovčenje vseh odprtih terjatev do takih kupcev. V tej luči je potrebno poslovne odločitve, tudi v negotovih razmerah sprejemati tako, da jutri vaše podjetje ne bo obžalovalo napačnih poslovnih odločitev.
 
Predavateljica: Alja Stepišnik

2. SKLOP (Hiveterminal):
“Kako si zagotoviti predčasno plačilo fakture?”
 1. Problemi in rešitve za podjetja v času korona krize:
 • likvidnostne težave podjetij;
 • plačilni roki med slovenskimi podjetji;
 • pet glavnih prednosti faktoringa pred bančnim kreditom;
 • nezapadle odprte terjatve zapadle odprte terjatve;
 • hitra in enostavna prodaja odptih nezapadlih terjatev;
 • zakaj uporabljati Hiveterminal za pridobivanje finačnih sredstev;
 
 1. Praktični prikaz delovanja platforme Hiveterminal:
 • Predstavitev Hiveterminal platforme kot najboljšega orodja za pridobivanje finančnih sredstev.
 • Kako prejeti predčasno plačilo za izdane fakture?
 • Vprašanja in odgovori udeležencev seminarja
Predavateljica Nadja Jurca, Hiveterminal
 
 1. SKLOP (Vizija računovodstvo):
Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete.
 • Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (na kaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno),
 • primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa,
 • nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr.
Predavateljica Sabina Jeršin, Vizija računovodstvo


Vljudno vabljeni!
 
Ekipa Mozaik podjetnih pri OZS in Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo


*S prijavo dovoljujem vpis v seznam udeležencev in soglašam, da lahko OZS posreduje moje kontaktne podatke podjetjem Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo kot soorganizatorjem dogodka. Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo bodo obdelavali podatke v skladu z Izjavo o varovanju zasebnosti.
Pišite nam