Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Brezplačno - Kaj čaka podjetja in samozaposlene pri čezmejnem izvajanju storitev v letu 2024

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar - ZOOM
  • Datum: 28.02.2024
  • Ura: 11:00 - 13:15

Brezplačno - Kaj čaka podjetja in samozaposlene pri čezmejnem izvajanju storitev v letu 2024


Nove zakonske določbe Zakona o čezmejnem izvajanju storitev prinašajo novosti tako za delodajalce, kot za samozaposlene osebe. Kaj je predhodno potrebno pridobiti in urediti, da bi lahko podjetje opravljajo čezmejno storitev? Potrdilo A1 ter dokazila po bilateralnih sporazumih o zdravstvenem zavarovanju v Republiki Sloveniji so bistvenega pomena za delo v tujini, tako za napotene delavce, kot za samozaposlene, ki želijo v tujini opravljati čezmejne storitev. ....

OZS-SPIRIT-MGŠT

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organiziramo strokovni seminar


»Kaj čaka podjetja in samozaposlene pri čezmejnem izvajanju storitev v letu 2024«,
ki bo 28. 2. 2024 od 11:00 do 13:15 ure,
preko ZOOM spletne aplikacije
Namen seminarja:
Nove zakonske določbe Zakona o čezmejnem izvajanju storitev prinašajo novosti tako za delodajalce, kot za samozaposlene osebe. Kaj je predhodno potrebno pridobiti in urediti, da bi lahko podjetje opravljajo čezmejno storitev? Potrdilo A1 ter dokazila po bilateralnih sporazumih o zdravstvenem zavarovanju v Republiki Sloveniji so bistvenega pomena za delo v tujini, tako za napotene delavce, kot za samozaposlene, ki želijo v tujini opravljati čezmejne storitev.

Glede na to, da so zahteve tujine različne tudi pri pridobitvi potrdila A1 oziroma drugih potrdil je potrebno že v samem začetku napotitve delavca v tujino vedeti ali lahko pridobimo potrdilo A1 za vse delavce ali ne? Kakšni so pogoji, ki jih mora izpolnjevati delodajalec in napoteni delavec, ko gre za državljana tretje države? Ker imamo različne oblike pridobivanja tovrstnih potrdil je predhodno potrebno preveriti s strani delodajalca državo napotitve in ustrezno dokazilo za napotitev delavca, saj imamo več postopkov napotitve. Ker se mladi pretežno odločajo za redno ali delno opravljanje dela v tujini jih vedno bolj zanima, kako urediti sočasno delo, saj v večini primerov si želijo obdržati popoldansko samostojno dejavnost. Na seminarju bomo predstavili tudi različne vrste tovrstnih zavarovanj, saj se zanimanje za takšno obliko dela iz dneva v dan povečuje. 

Na kaj morajo biti pozorni delodajalci, ko napotujejo delavca v države članice EU, Združeno kraljestvo, na Islandijo v Liechtenstein, na Norveško ali Švico ter na kaj morajo biti pozorni samostojni podjetniki, ko pridobivajo potrdila za ostale napotitve v tujino bomo tovrstno tematiko podrobneje predstavili na seminarju.   

Program:
  • Novi zakonski pogoji za delodajalce in samozaposlene pri pridobitvi potrdila A1;
  • Novost pri pridobivanja potrdila A1 za napotene delavce, ki so državljani tretjih držav;
  • Samostojni podjetniki in nove zahtev pri pridobitvi potrdila A1;
  • Drugi postopki pri pridobivanju potrdila o zdravstvenem zavarovanju v Republiki Sloveniji za napotene delavce v tretje države; 
  • Redna zaposlitev v EU-ju in ohranitev popoldanskega s.p.-a;
  • Ustrezna ureditev socialnega zavarovanja v Republiki Sloveniji
Predavateljica:
Zdenka Bedekovič, univ.dipl.ekon., specialist za področje plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini
Zaposlena je v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) na mestu svetovalke – specialistke s področja poslovanja v tujini, ki dnevno svetuje večjemu številu strank. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in redna predavateljica na temo poslovanja v tujini. Bila je predstavnica OZS v delovni skupini za nov Zakon o čezmejnem opravljanju storitev ter za spremembe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.

Ostale informacije glede prijave in kontakt:
Objava dogodka na spletnih straneh OZS z obvezno spletno prijavo - spodaj
Trajanje: 3 šolske ure
Lokacija: ZOOM
Brezplačna udeležba za vsa podjetja
Udeleženci pred začetkom seminarja na e-mail prejmejo gradivo predavateljice
Več informacij na izobrazevanje@ozs.si in 01 / 58 30 504
 
OZS EEN

Vabljeni!

Prijava na dogodek