Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

HACCP V PRAKSI

  • Vse o dogodku
  • Kraj: TRŽAŠKA CESTA 207
  • Datum: 18.10.2023
  • Ura: 09:00 - 11:30
  • Cena: Cena tečaja - 120,00€
  • Član z dodatnimi storitvami - 60,00€

HACCP V PRAKSI


Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič vabi na seminar: HACCP V PRAKSI

HACCP V PRAKSI
 
Termin: 18. oktober 2023 ob 9. uri (3 šolske ure)
Lokacija: OOZ Ljubljana Vič


Organiziramo usposabljanje na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil št. 852/2004 in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02 in 47/04), ki določata, da v proizvodnji in prometu z živili lahko delajo samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost in izpolnjujejo osnovne zahteve osebne higiene.
Osebe, ki prihajajo v stik z živili, so: vsi, ki hrano skladiščijo, pripravljajo, proizvajajo, prevažajo, razdeljujejo, ki skrbijo za prehrano - pomagajo pri prehranjevanju drugih oseb ter drugi zaposleni, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano.


Vsebina:
  • Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
  • Lasten HACCP sistem ali uporaba smernic?
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  • HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  • Mikrobiološki dejavniki tveganja: bakterije, virusi, plesni, paraziti…
  • Živila z visokim tveganjem
  • Bolezni, ki se prenašajo s hrano; korona virus in hrana?
  • Akrilamid in trans maščobne kisline v hrani : zahteve zakonodaje
  • Čiščenje in čistila: pravilno čiščenje, pravilno pomivanje posode, doziranje, vrste čistil, varna uporaba čistil
  • Dezinfekcija, deratizacija, dezinsekcija
  • Komunikacija (med zaposlenimi, s starši, z nadrejenimi)
  • Vprašanja udeležencev iz konkretne tematike glede na vrsto živilske dejavnosti

Udeleženci prejmejo:
  • Gradivo
  • Potrdilo o udeležbi (kot dokazilo za inšpektorja o obveznem usposabljanju)
  • Konkretne odgovore na vprašanja iz prakse
  • Vodenje po HACCP sistemu ali izdelava novega HACCP dokumenta - po dogovoru
  • Drugo svetovanje ob registraciji živilske dejavnosti ali ob izdani odločbi inšpektorja za varno hrano – po dogovoru

Predavala bo Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.


Cena usposabljanja je 120 EUR (za člane OOZ Ljubljana Vič z dodatnimi storitvami 60 EUR) + DDV.


Zavod za izobraževanje delavcev krije delavcem, ki so zaposleni pri delodajalcih, ki so člani zavoda, stroške usposabljanja in izpopolnjevanja za vse tuje jezike v višini 66%.


Dodatne informacije:
OOZ Ljubljana Vič
tel: 01 200 52 50
gsm: 051 698 000
info@ooz-ljvic.si
 

Prijava na dogodek