Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Izlet: ŠVICA - VOŽNJA Z VLAKOM BERNINA EXPRESS - zasedeno

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Švica
 • Trajanje od 30.08.2019 do 01.09.2019
 • Cena: Cene so navedene v programu in so odvisne od števila udeležencev. -

Izlet: ŠVICA - VOŽNJA Z VLAKOM BERNINA EXPRESS - zasedeno


Na pobudo članov, OOZ Škofja Loka v sodelovanju s Potovalno agencijo Alpetour organizira izlet v Švico. Izlet je namenjen vsem članom zbornice, ne glede na sekcijo!

Program:

1. dan: petek, 30. avgust:

Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini, pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. V nadaljevanju se bomo odpeljali do mesteca Sulzano in se sprehodili po jezeru. Predvidoma konec meseca junija bo umetnik Christo na jezero postavil plavajočo peš pot, ki bo povezovala otok s celino. Prosto za sprehod. 
Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO. Dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, se namestili v hotelu, kjer bo večerja in prenočitev.

2. dan: sobota, 31. avgust:

Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina express, ki je uvrščena na Unescov seznam. Celotna trasa proge je edinstvena. Povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Vožnja traja približno 4 ure in vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti, so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase, izstopili bomo v St. Moritzu, mondenemu turističnemu središču. Sprehodili se bomo po mestu, imeli prosto, nato bomo nadaljevali proti mestu Chur, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve Sv. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Sledila bo vožnja v hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: nedelja, 1. september:

Po zajtrku se bomo odpeljali na območje San Bernardina in nadaljevali z vožnjo proti jugu, kjer si bomo ogledali Bellinzon, najbolj italijansko mesto v Švici. Dolga stoletja so se v njem bile bitke za prevlado, dokončno pa je leta 1516 mesto pripadlo Švici.  Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino. Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledila bo vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade, tam bo možen nakup v njihovi industrijski trgovini.  Po ogledu bomo pot nadaljevali do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča, ki leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta z močno italijansko zasnovo in po trgih, nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu bo sledila vožnja mimo Coma, Milana in naprej mimo Benetk, prihod domov bo v poznih večernih urah.

Cena na osebo znaša za člane zbornice, njihove družinske člane in zaposlene delavce:

 • pri 50 osebah: 237,00 EUR/osebo
 • pri 45 osebah: 243,00 EUR/osebo
 • pri 40 osebah: 249,00 EUR/osebo

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom, odhod iz Škofje Loke,
 • zunanje oglede po programu,
 • dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Vaduza in Tirana,
 • vožnjo z vlakom Bernina Express na relaciji Tirano – St. Moritz,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.
 Možna doplačila ob rezervaciji:
 • ogled slavnih risbarij v Val Camonica: približno 6,00 EUR,
 • ogled gradu v Bellinzoni: približno 6,00 CHF,
 • enoposteljna soba: 60,00 EUR,
 • odstopnina: 7,60 EUR/osebo.
 Način plačila:
 • akontacija 50 EUR/osebo ob prijavi po predračunu,
 • razlika na osnovi izstavljenega računa s strani OOZ Škofja Loka najmanj 14 dni pred odhodkom.

Rok za prijavo: 25.3.2019 oz. do zasedbe prostih mest! 

Prijave: elektronsko, po mailu (ooz.sk.loka@siol.net) ali na telefon 04 50 60 200.

Dodatne informacije: OOZ Škofja Loka, tel. 04 50 60 200, e-pošta ooz.sk.loka@siol.net

Pišite nam