Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Izobraževalni dan:PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE:

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Izobraževalna dvorana v pritličju OOZ Maribor, Titova cesta 63, Maribor
 • Datum: 28.05.2020
 • Ura: 10:00 - 13:00
 • Cena: Za člane OZS, poslovne partnerje podjetja Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo je izobraževanje brezplačno - 0,00€
 • Ostali udeleženci - 180,00€

Izobraževalni dan:PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE:


-

Vabimo vas na izobraževalni dan:

                                                                 
                                                         Četrtek | 28. maja 2020 | 10:00-13:00 

 
       Lokacija:  Območna obrtno-podjetniški zbornici Maribor, Titova cesta 63, Izobraževalna dvorana   
                      (pritličje)

 
                     PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE:
                         Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?
 
 
KOMU JE NAMENJENO?
Vrhunski izobraževalni seminar je namenjen vsem, ki želijo poslovati učinkovito, brez skrbi in brez težav z likvidnostjo oziroma denarnim tokom. Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno - dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev.
 
Strokovnjaki vrhunskih podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo vam bodo tematike predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki.
 

POTEK DOGODKA

 
 1. SKLOP (Bisnode):
Vsaka stranka ni dobra stranka: kako najti zanesljive in se izogniti slabim?
Med najpogostejše težave, s katerimi se podjetniki dandanes srečujejo, tako na slovenskem kakor tudi na številnih tujih trgih, sodi vsesplošno nezaupanje na trgu, plačilna nedisciplina in oteženo sklepanje poslov. Na eni strani to porodi vprašanje: Kako se izogniti poslovanju s podjetji, ki so neplačniki ali imajo celo blokiran bančni račun? Na drugi strani pa: Kako naj potencialnim poslovnim partnerjem sporočimo, da smo ugledno in zaupanja vredno podjetje? Poleg tega strokovnjaki napovedujejo novo gospodarsko krizo. Bo kriza prinesla še več zadolževanja? Kako se obdržati tudi v kriznih časih in prehiteti konkurenco?
Podatki so dandanes ključnega pomena in njihova uporaba bo v prihodnosti le še naraščala. Če imate dostop do točnih in ažurnih podatkov z vsega sveta, lahko sprejemajte boljše odločitve, ustvarite dobičkonosnost z izogibanjem negotovosti in kreditnim izgubam ter prihranite čas in denar. Bodite tudi vi med tistimi, ki bodo pripravljeni na spremembe na evropskih in svetovnih trgih.
 

Izzivi poslovanja in rešitve na praktičnih primerih

 • PREVERJANJE POSLOVANJA POTENCIALNIH POSLOVNIH PARTNERJEV: S katerimi podjetji poslovati in na kakšen način poslovati s posameznimi podjetji, da bo vaše vsakodnevno poslovanje dolgoročno varno in učinkovito;
 • MONITORIRANJE POSLOVANJA OBSTOJEČIH POSLOVNIH PARTNERJEV IN KONKURENCE: Negativni dogodki (izbrisi, tožbe, stečaji, neplačniki in davčni dolžniki, blokade TRR-jev), spremembe lastništva, spremljanje razmer na trgu s pomočjo člankov iz poslovnega tiska…;
 • SEGMENTIRANJE TRGA IN ISKANJE NOVIH PRODAJNIH PRILOŽNOSTI DOMA IN V TUJINI: Kje in kako najti nove kupce ali poslovne partnerje?
 

Praktična delavnica:

 • Konkretno preverjanje poslovanja podjetij
Vsak udeleženec bo lahko preveril do 20 potencialnih kupcev, dobaviteljev ali konkurenčnih podjetij - preverili bomo najnovejše finančne podatke, BO (bonitetna ocena), učinkovitost poslovanja, bonitetno odličnost, plačilni indeks, ... - in se tako na podlagi svojih primerov oz. izzivov poslovanja seznanili z Bisnode rešitvami.
 
Predavateljica Alja Stepišnik, Bisnode Slovenija
 
 1. SKLOP (Hiveterminal):
Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?
Podjetja v Sloveniji čakajo na svoj prisluženi denar tudi po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev. Čakanje je za podjetja, ki potrebujejo denar za plače, stroške materialov ali davke, mučen in neprijeten proces, saj poleg čakanja obstaja še bojazen, da faktura ne bo plačana. A obstaja alternativa! Prodaja terjatev omogoča podjetjem, da denar dobijo takoj po izstavitvi računa, ob tem pa se znebijo tudi skrbi glede plačila fakture, saj to tveganje pri prodaji prek Hiveterminala prevzamejo kupci terjatve.

Problemi in rešitve na praktičnih primerih:

 • LIKVIDNOSTNE TEŽAVE IN REŠITVE: Predstavitev najpogostejših problemov, s katerimi se srečujejo podjetja; Pomanjkanje sredstev, slabo upravljanje poslovanja in terjatev, denarni tok;
 • PLAČILNI ROKI IN PLAČILNA DISCIPLINA: največji problem med podjetji;
 • VIRI FINANCIRANJA.
 

Praktična delavnica (cca. 45 min):

 • Rešitve za dolge plačilne roke in povečanje likvidnosti
 • Kaj je prodaja terjatev in kako vam lahko pomaga pri lažjem poslovanju?
 • Kako s prodajo terjatev hitro do svežega kapitala?
 • Predstavitev Hiveterminal platforme kot najboljšega orodja za pridobivanje finančnih sredstev. Primer iz prakse: v 4-ih minutah od računa do denarja!
 
Individualna obravnava: Koliko je vrednost vaše fakture danes.
 
Na konkretnem bodo primeru podjetniki lahko preverili, za kakšno vrednost  lahko prodajoi svojo odprto terjatev na platformi Hiveterminal. Podjetniki potrebujejo primer izdane fakture.
 
Predavatelj Dejan Radunić, vodja oddelka za pomoč uporabnikom, Hiveterminal
 
 1. SKLOP (Vizija računovodstvo):
Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete.
 
Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (na kaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno), primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa, nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr.
Predavateljica Sabina Jeršin, Vizija računovodstvo

KOTIZACIJA:
Za člane OZS, poslovne partnerje podjetja Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo je izobraževanje brezplačno.
Ostali udeleženci 180,00 €, prijavljenim do 15.5.2020 priznamo 50% popust
 
 
Z oddajo dovoljujem vpis v seznam udeležencev in soglašam, da lahko OZS posreduje moje kontaktne podatke podjetjem Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo kot soorganizatorjem dogodka. Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo bodo obdelavali podatke v skladu z Izjavo o varovanju zasebnosti.PRIJAVA: Udeležba vašega podjetja je možna le ob pravočasni prijavi, oz. najkasneje do vključno torka, 26. maja 2020.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Pisna odjava poslana na info@ooz-maribor.si je možna  do ponedeljka, 25. maja 2020, do 14. ure. Za vse prijavljene, ki se predavanja NE udeležijo, se obračunajo administrativni stroški v višini 53,00 €.

Odjave na dan izobraževanja ne upoštevamo.


Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor, številka: 02528-0260623090 (NLB),  sklic: 300 - davčna številka, namen plačila: izobraževalni dan.

Dodatne informacije: tel: 02/33 03 500. 
 


Vljudno vabljeni!

Prijava na dogodek
Pišite nam