Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

 • Vse o dogodku
 • Kraj: OOZ Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 4, Šmarje pri Jelšah
 • Datum: 14.05.2020
 • Ura: 13:00 - 15:00

Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?


Izobraževalni seminar je namenjen vsem, ki želijo poslovati učinkovito, brez skrbi in brez težav z likvidnostjo oziroma denarnim tokom. Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno - dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev. Strokovnjaki vrhunskih podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo vam bodo tematike predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih prisotnih obrtnikov in podjetnikov.

1. Vsaka stranka ni dobra stranka: kako najti zanesljive in se izogniti slabim?

Izzivi poslovanja in rešitve na praktičnih primerih

 • PREVERJANJE POSLOVANJA POTENCIALNIH POSLOVNIH PARTNERJEV: S katerimi podjetji poslovati in na kakšen način poslovati s posameznimi podjetji, da bo vaše vsakodnevno poslovanje dolgoročno varno in učinkovito;
 • MONITORIRANJE POSLOVANJA OBSTOJEČIH POSLOVNIH PARTNERJEV IN KONKURENCE: Negativni dogodki (izbrisi, tožbe, stečaji, neplačniki in davčni dolžniki, blokade TRR-jev), spremembe lastništva, spremljanje razmer na trgu s pomočjo člankov iz poslovnega tiska…;
 • SEGMENTIRANJE TRGA IN ISKANJE NOVIH PRODAJNIH PRILOŽNOSTI DOMA IN V TUJINI: Kje in kako najti nove kupce ali poslovne partnerje?

Praktična delavnica:

 • Konkretno preverjanje poslovanja podjetij
Vsak udeleženec bo lahko preveril do 20 potencialnih kupcev, dobaviteljev ali konkurenčnih podjetij - preverili bomo najnovejše finančne podatke, BO (bonitetna ocena), učinkovitost poslovanja, bonitetno odličnost, plačilni indeks, ... - in se tako na podlagi svojih primerov oz. izzivov poslovanja seznanili z Bisnode rešitvami.
Predavateljica Alja Stepišnik, Bisnode Slovenija

2. Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?

Problemi in rešitve na praktičnih primerih:

 • LIKVIDNOSTNE TEŽAVE IN REŠITVE: Predstavitev najpogostejših problemov, s katerimi se srečujejo podjetja; Pomanjkanje sredstev, slabo upravljanje poslovanja in terjatev, denarni tok;
 • PLAČILNI ROKI IN PLAČILNA DISCIPLINA: največji problem med podjetji;
 • VIRI FINANCIRANJA.

Praktična delavnica (cca. 45 min):

 • Rešitve za dolge plačilne roke in povečanje likvidnosti
 • Kaj je prodaja terjatev in kako vam lahko pomaga pri lažjem poslovanju?
 • Kako s prodajo terjatev hitro do svežega kapitala?
 • Predstavitev Hiveterminal platforme kot najboljšega orodja za pridobivanje finančnih sredstev. Primer iz prakse: v 4-ih minutah od računa do denarja!
Individualna obravnava: Koliko je vrednost vaše fakture danes.
Na konkretnem bodo primeru podjetniki lahko preverili, za kakšno vrednost  lahko prodajoi svojo odprto terjatev na platformi Hiveterminal. Podjetniki potrebujejo primer izdane fakture.
Predavatelj Dejan Radunić, vodja oddelka za pomoč uporabnikom, Hiveterminal

3. Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete.
Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (na kaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno), primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa, nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr.
Predavateljica Sabina Jeršin, Vizija računovodstvo
 

Prijava na dogodek
Pišite nam