Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Ključne dolžnosti po GDPR!

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška cesta 71, Ljubljana, velika dvorana
  • Datum: 17.09.2019
  • Ura: 09:00 - 11:50

Ključne dolžnosti po GDPR!


Brezplačni strokovni seminar o varstvu osebnih podatkov je namenjen predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Glavni cilj je predstaviti reformo zakonodajnega okvira s področja varstva osebnih podatkov, usmeriti slušatelje na informacije in uporabna orodja, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso ter ponuditi odgovore na konkretna vprašanja slušateljev. Seminar je brezplačen in odprt za vse zainteresirane, saj je organiziran v sklopu dejavnosti projekta RAPiD.Si, ki je financiran s strani Evropske unije.

varstvo osebnih podatkov v OZS

PROGRAM:

1. DEL (cca 90 minut)

Ključne dolžnosti po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

  • Temeljne definicije, načela
  • Pravne podlage
  • Informiranje posameznika
  • Pravice posameznika (pravica do seznanitve, pozabe, omejitve, prenosljivosti podatkov...)
  • Pogodbena obdelava podatkov
  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«)
  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov
  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO)
  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
  • Varnost podatkov
  • Neposredno trženje
  • Obveščanje o kršitvah varnosti
  • Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije
  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni

ODMOR ZA KAVO (cca 20 minut)

2. DEL (60 minut)

  • Kako razumeti in izvajati določbe Splošne uredbe v praksi
  • Novosti Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2; *odvisno od sprejema)
  • Vprašanja in odgovori

PREDAVATELJICA:
Alenka Jerše, namestnica Informacijske pooblaščenke
Alenka Jerše namestnica IP

TRAJANJE: cca 4 učne ure 

PRIJAVA
Prosimo, da izpolnite spletno prijavo - spodaj.

UDELEŽBA NA DOGODKU JE BREZPLAČNA, PRIJAVA OBVEZNA!

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

DODATNE INFORMACIJE:
(01) 58 30 553, Svetovalni in izobraževalni center OZS: jana.golic@ozs.si


Vljudno vabljeni!

Prijava na dogodek
Pišite nam