Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Ključne dolžnosti po GDPR!

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška cesta 71, Ljubljana, velika dvorana
  • Datum: 17.09.2019
  • Ura: 09:00 - 11:50

Ključne dolžnosti po GDPR!


Brezplačni strokovni seminar o varstvu osebnih podatkov je namenjen predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Glavni cilj je predstaviti reformo zakonodajnega okvira s področja varstva osebnih podatkov, usmeriti slušatelje na informacije in uporabna orodja, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso ter ponuditi odgovore na konkretna vprašanja slušateljev. Seminar je brezplačen in odprt za vse zainteresirane, saj je organiziran v sklopu dejavnosti projekta RAPiD.Si, ki je financiran s strani Evropske unije.

varstvo osebnih podatkov v OZS

PROGRAM:

1. DEL (cca 90 minut)

Ključne dolžnosti po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

  • Temeljne definicije, načela
  • Pravne podlage
  • Informiranje posameznika
  • Pravice posameznika (pravica do seznanitve, pozabe, omejitve, prenosljivosti podatkov...)
  • Pogodbena obdelava podatkov
  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«)
  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov
  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO)
  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
  • Varnost podatkov
  • Neposredno trženje
  • Obveščanje o kršitvah varnosti
  • Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije
  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni

ODMOR ZA KAVO (cca 20 minut)

2. DEL (60 minut)

  • Kako razumeti in izvajati določbe Splošne uredbe v praksi
  • Novosti Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2; *odvisno od sprejema)
  • Vprašanja in odgovori

PREDAVATELJICA:
Alenka Jerše, namestnica Informacijske pooblaščenke
Alenka Jerše namestnica IP

TRAJANJE: cca 4 učne ure 

PRIJAVA
Prosimo, da izpolnite spletno prijavo - spodaj.

UDELEŽBA NA DOGODKU JE BREZPLAČNA, PRIJAVA OBVEZNA!

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

DODATNE INFORMACIJE:
(01) 58 30 553, Svetovalni in izobraževalni center OZS: jana.golic@ozs.si


Vljudno vabljeni!
Pišite nam