Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Napotitev na začasno delo v FRANCIJO

  • Vse o dogodku
  • Kraj: OZS, Celovška 69, Ljubljana, učilnica
  • Datum: 20.08.2019
  • Ura: 09:00 - 12:30
  • Cena: 140,00 + 22 % DDV - 170,80€
  • Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 30 %) - 98 € + 22 % DDV - 119,56€

Napotitev na začasno delo v FRANCIJO


Po EU direktivi 2014/67/EU Evropskega parlamenta in Sveta, z dne 15. maja 2014, ki ureja temo napotenih delavcev, so tuja podjetja pri pošiljanju svojih zaposlenih na začasno delo v eno izmed držav EU dolžna spoštovati nacionalno delovno zakonodajo


svetovanje in izobraževanje

Zgoraj omenjena EU direktiva se je v francosko nacionalno zakonodajo prenesla z dnem 01/07/2016 in natančneje opredelila pravila glede napotitve, ki so poznana predvsem kot t.i. Loi Macron (kar ni zmotno, je pa potrebno vedeti, da Loi Macron ureja več različnih področij, in ne zgolj napotitve).

Ena izmed pomembnejših novosti pri napotitvah v Francijo je obvezno imenovanje predstavnika, katerega vloga je posredovanje med kontroliranim podjetjem in francosko delovno inšpekcije (lahko pa tudi drugimi administracijami, in še posebej policijo, davčno inšpekcijo, carino).

Vsebina:

Na predavanju bo predstavljen francoski pravni okvir napotitve in praktične izkušnje pri že kontroliranih podjetjih.

1) Pravna podlaga – pogoji za napotitev, tipi napotitve, obveznosti pred in med napotitvijo, predpisane kazni. (1h00)
2) Praktično izvajanje – imenovanje predstavnika, izpolnjevanje prijave o napotitvi, kontrole delovne inšpekcije. (1h30)
3) Izmenjava s prisotnimi (0h30)

Komu je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno vsem podjetjim, ki načrtujejo komercialno sodelovanje s francoskimi podjetji, ali z drugimi tujimi podjetji, za opravljanje del na francoskem ozemlju. Namenjeno je tudi vsem tistim podjetjem, ki bodo sodelovali s podizvjalci, ki bodo delali v Franciji.

Predavanje bo koristilo vodjem podjetja, saj se bodo seznanili s pravnimi obveznostmi, ki jih imajo pri pošiljanju svojih delavcev na delo v Francijo, in s stroški, ki jih bodo pri tem imeli.
Predavanje je namenjeno tudi računovodskim servisom, saj bomo prikazali tudi kako je potrebno voditi plačilne liste za delavce, ki so delali v Franciji.

Predstavljene informacije bodo prisotnim na predavanju v korist tako pri izogibanju morebitnim administrativnim kaznim (te so se z letom 2018 podvojile, in sicer maximalna kazen za neimenovnje predstavnika je 4000€/ napotenem delavcu) kot tudi pri bolj natančnem pogajanju s francoskimi naročniki (ali pa tujimi naročniki, ki naročajo izvedbo del v Franciji).Trajanje:

Trajanje:

4 pedagoške ure + 30 minutni odmor

Predavateljica
Suzana CRASSARD
se ukvarja s predstavništvom že od junija 2016 in je danes predstavnica številnim slovenskim in drugim tujim podjetjem v Franciji.
Suzana Crassard  - delo v Franciji
Suzana CRASSARD je opravila Fakulteto za družbene vede v Ljubljani – smer mednarodni odnosi, in magistrski program vodenja humanitarnih programov (Ecole des Hautes Etudes Internationales et politiques) v Parizu. Od leta 2005 živi in dela v Franciji.
Po delu v podjetju Renault, na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Parizu, in organizaciji Forum réfugiés –Cosi (drugi največji francoski organizaciji za prosilce azila in begunce), je leta 2015 ustanovila svoje podjetje TRADUCTION SLOVENE: za komercialne prevode in tolmačenje ter svetovanje, ki se danes ukvarja tudi s predstavništvom tujih podjetij v Franciji.

KOTIZACIJA: 
Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si ali po faxu 01 50 54 373.

Odjava:
Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: 
-
Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.

Vljudno vabljeni!

Pišite nam