Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

O nasledstvu iz prve roke

 • Vse o dogodku
 • Kraj: OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor
 • Datum: 05.06.2023
 • Ura: 18:00 - 18:00

O nasledstvu iz prve roke


-

 

Vabimo naslednike, da se pridružijo na srečanju v sredo, 17. maja 2022 ob 18.00 v Izobraževalni dvorani OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor, kjer bodo o izzivih nasledstva spregovorili naši člani, iz različnih faz predaj nasledstva.

Ozaveščanja s področja prenosa lastništva podjetij organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Na srečanju bodo predstavljene vavčerske spodbude (do 60%) na področju prenosa lastništva. Podjetnik lahko pridobi vavčer za aktivnosti:

 • povezanih s pripravo podjetja na prenos lastništva,
 • povezanih s samo izvedbo prenosa lastništva (prodajo podjetja, prenos na družinskega člana ali notranji odkup),
 • usposabljanja prevzemnikov družinskih podjetij.

Podrobne informacije o vavčerski spodbudi na področju prenosa lastništva bo na začetku srečanja predstavila Leonida Polajnar, direktorica OOZ Maribor pod nazivom “Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja”.

Ker na CEEDu verjamemo, da je vsak podjetniški problem že nekdo rešil, in ker so trenutne razmere za podjetnike zelo zahtevne, smo se odločili s posebnim programom nagovoriti naslednike družinskih podjetij.

Osrednja skrb lastnikov družinskih podjetij je pripravljenost naslednje generacije za prevzem podjetja. Raziskave kažejo, da se 25 % neuspešnih prehodov zgodi zaradi pomanjkanja pripravljenega naslednika.

V programu bodo podjetniki nasledniki reševali svoje izzive skupaj z izkušenimi podjetniki in strokovnjaki, tako v skupini sebi podobnih kot individualno z mentorji, ter dobili odgovore na vprašanja:

 • Kako biti dober naslednik in uspešno prevzeti vodenje podjetja?
 • Katera so ključna vprašanja, na katera si mora odgovoriti vsak podjetnik naslednik?
 • Kako voditi sebe in ekipo?
 • Kako prodati več in bolj učinkovito?
 • Ali ima obstoječi poslovni model potencial za rast?
 • Kaj moram kot podjetnik naslednik vedeti o financah? Itd.
 • Če si tudi sami zastavljate podobna vprašanja, vas vabimo, da se udeležite spoznavnega srečanja O nasledstvu iz prve roke.

Kaj so nam o nasledstvu zaupali nekateri člani CEED skupnosti:

“Oče se je zavedal, da bom želel nekatere stvari narediti drugače. Naučiti pa sem se moral komunicirati, zakaj v nek projekt gremo in zakaj ne. Najti sem moral nov vir, kako se razmišlja in znati odgovoriti na vprašanje: Kaj mi sploh delamo? In tega sem se naučil na CEEDu.” – Matija Kranjc, Amelia International (podjetnik naslednik, prevzel vodenje podjetja od očeta pred tremi leti)

“Pomembno je čim več komunicirati in vseskozi “challengirati“, metati iz cone udobja zaposlene, da si postavljajo višje cilje. Z ekipo imam tedenske sestanke, na katerih se pogovarjamo o tem, kaj pomeni biti podjetnik, kaj pomeni dobiček, itd. Pozorno spremljam, kje so bolečine in osveščam, izobražujem.” – Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro (lastnica podjetja, ki je operativne zadeve predala direktorici)

“Nisem se pripravljal na to, da bi bil direktor. Oče pa je imel načrt in mi rekel: ‘Ti boš zdaj naslednik. Vse se da naučiti. Čez pet let boš že vodil podjetje.’ Vržen sem bil v vodo in CEED mi je pomagal, da sem splaval.” – Anžej Olaj, Duol (pomočnik direktorja, ki od očeta prevzema vodenje podjetja)

Svojo udeležbo potrdite najkasneje do srede, 17. maja 2023.
 

Vljudno vabljeni!