Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

On line izobraževanje Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje (za namene uradnega nadzora) in novosti glede označevanja soli v živilih 29.9.2021 s pričetkom ob 16 uri

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar
  • Datum: 29.09.2021
  • Ura: 16:00 - 17:15
  • Cena: Za člane OZS je seminar brezplačen - 0,00€
  • Za ostale udeležence (DDV vključen) - 55,00€

On line izobraževanje Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje (za namene uradnega nadzora) in novosti glede označevanja soli v živilih 29.9.2021 s pričetkom ob 16 uri


V marcu 2021 je bila sprejeta sprememba Uredbe o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane, ki prinaša določene nove obveznosti pri ravnanju z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene, med drugim pa tudi vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane. Temu je pogosto namenjen tudi inšpekcijski nadzor pri nosilcih. Predstavili bomo nova pravila glede označevanja soli v živilih, ki stopijo v veljavo v letu 2022. Na seminarju boste lahko prisluhnili tudi novostim zakonodaje glede označevanja soli v živilih. Dotaknili se bomo tudi sistema RASFF (sistem hitrega obveščanja za živila), s pregledom najpogostejših nepravilnosti in potrebe po dajanju večje pozornosti tako pri nabavi surovin kot pri umikih/odpoklicih.

Izobraževanje organizira Sekcija živilskih dejavnosti in je namenjen članom te sekcije.

Vabimo vas na izobraževanje, ki je za člane OZS brezplačen, na temo


“Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje (za namene uradnega nadzora) in novosti glede označevanja soli v živilih”
 

Izobraževanje bo potekal on line

  • v sredo 29.09.2021 s pričetkom ob 16.00 uri  preko spleta
    (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).
     

Program strokovnega izobraževanja s pričetkom ob 16 uri:

Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje:

  • Kratek pregled novosti v zakondaji
  • Izvajanje uradnega nadzora pri nosilcih dejavnosti

Novosti glede označevanja soli v živilih

  • Zakonodajne zahteve glede označevanja soli v živilih, označevanje na predpakiranih izdelkih
  • Novosti
  • Prehodna obdobja

Sistem RASFF v živilskih podjetjih

  • pregledom najpogostejših nepravilnosti
  • potreba po dajanju večje pozornosti pri nabavi surovin kot pri umikih/odpoklicih

Predavala bo Blaža Nahtigal, dr. živilskih znanosti

Predviden zaključek ob 17.15 uri.

Kotizacija:       

za člane OZS je predavanje brezplačno
za ostale udeležence (ne člane OZS) 55,00 Eur (DDV vključen)
P
rosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom izobraževanja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic 200024.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo (spodaj "prijava na dogodek").

Vljudno vabljeni!

Pišite nam