Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Polni energije skozi izzive srednjih let

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar - ZOOM
  • Datum: 07.12.2023
  • Ura: 08:30 - 11:30
  • Cena: 60,00 € + 22 % DDV / udeleženca - 73,20€
  • 40,00 € + 22 % DDV / udeleženca člana OZS - 48,80€

Polni energije skozi izzive srednjih let


Se soočaš z nihanji razpoloženja, si razdražljiva in zadirčna v službi in doma? Si tesnobna, z nemogočimi PMS in nerednimi, močnimi menstruacijami, ki spominjajo na prizorišče grozljivke? Kaj pa bitka s tehtnico, ki se zdi izgubljena vnaprej? Imaš težave s koncentracijo in spominom ter stalno utrujenostjo? Te muči nespečnost, glavoboli, pa še vrsta drugih sprememb, da se skoraj ne prepoznaš več? Se morda sprašuješ, če so vzrok za težave hormonske spremembe menopavze? Verjamem, da bi se želela spet počutiti odlično v svoji koži in polno uživati v vsakem trenutku. Zato se nam pridruži na seminarju, na katerem bomo razbijali mite o menopavzi in krizi srednjih let ter se naučili praktičnih rešitev za obvladovanje sprememb in ohranjanje vitalnosti duha in telesa. Izvedela boš, kakšne spremembe lahko pričakuješ, zakaj do njih prihaja in kako jih obvladati . Bolje boš razumela, kaj se s tabo dogaja in kako si pomagati, da boš spet zadovoljna, motivirana in polna energije. Vabljeni pa ste tudi moški, ki želite razumeti in podpreti ženske skozi burno obdobje hormonskih sprememb ter hkrati poskrbeti za lastno življenjsko moč.

IZ VSEBINE:

Kombinacija strokovnih informacij in praktičnih orodij za preprečevanje in obvladovanje težav, povezanih  s prehodom v srednja leta.

Seminar obsega 4 učne ure in je sestavljen iz 2 sklopov vsebin:

1. IZZIVI: Ženska in moška resničnost po 40-tem letu in fiziologija telesnih sprememb. Sistematična predstavitev specifičnih težav in znakov andropavze in menopavze (vročinski oblivi, nespečnost, motnje razpoloženja, koncentracije in spomina, tesnoba, inkontinenca, hude menstrualne krvavitve…).
2. REŠITVE: Strategije za obvladovanje težav zaradi hormonskega neravnotežja s poudarkom na praktičnih orodjih za varovanje zdravja in ohranjanje energije za optimalno delovanje tako v delovnem kot v zasebnem okolju:

- Kriza srednjih let – mit ali resnica?
- Zakaj je najboljše šele pred nami?
- 5 stebrov naše vitalnosti.
- Obvladovanje vpliva stresa na naše hormonsko ravnovesje in raven energije.
- Premagovanje nespečnosti in vročinskih oblivov.
- Smernice uravnotežene prehrane, kako izbirati živila, ideje za obroke in prigrizke.
- Premagovanje nihanj razpoloženja in ohranjanje duševnega ravnovesja.
- Poskrbimo, da močne kosti, zdravo srce in živahni možgani kljubujejo staranju.
- Ko začne puščati ( in se o tem ne govori).
- Naučimo se asertivnosti : Kako reči ne?
- Praktični preizkus preprostih tehnik za spodbujanje dobrega počutja (vaje čuječnosti, vizualizacija, vodene dihalne in gibalne vaje, akupresura…).
- Vprašanja in odgovori.


Trajanje: 4 pedagoške ure
Gradivo: DA
Spletni seminar se ne snema.

O PREDAVATELJICI:
MAGDALENA FABČIČ

magdalena fabčič menopavza andopavza
Magdalena Fabčič je izkušena svetovalka za izzive srednjih let, ki pomaga posameznicam in organizacijam ohranjati polno angažiranost ter zmanjšati vpliv stresa in hormonskih težav na uspešnost in odnose na delovnem mestu ter na kvaliteto življenja.
Je univ. dipl. biologinja z dolgoletnimi izkušnjami v farmacevtski industriji, coach po ACTP in poslovni coach, facilitatorka (DMS) ter mednarodno certificirana WIC (Workplace Inclusion Champion).
Udeležila se je programov »Znanje za zdravje delavcev« (NIJZ) in »Kako z boljšo organizacijo dela in boljšim vodenjem do varnega in zdravega delovnega okolja« (MDDSZ), 7. Mednarodnega simpozija o zdravem življenjskem slogu (RC IKTS) ter Menopavzne šole (Slov. menopavzno društvo pri SZD).
Svoje  lastne izkušnje povezuje z izsledki moderne znanosti ter tradicionalnimi znanji. Predava in vodi delavnice ter nudi podporo skozi individualni in skupinski coaching. V delovnih organizacijah vodi delavnice za povečanje odpornosti na stres, programe podpore zaposlenim ženskam na prehodu v zrela leta,  izobraževanja managementa in ozaveščanja vseh zaposlenih o preprečevanju ekonomskih ter širše družbenih posledic menopavznih težav.
Je prejemnica priznanja Exceptional Women of Excellence (WEF Slovenia 2020, Ljubljana).


- - - - - - -

Spletno izobraževanje je plačljivo.
Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na dnu te strani.


Člani / Nečlani:
Plačilo kotizacije / udeleženca:
Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si


Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 1 dneva pred izvedbo izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti. Webinar se NE snema.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Svetovalni in izobraževalni center OZS, izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504, Svetovalni in izobraževalni center OZS

Vljudno vabljeni!