Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Poročanje o embalaži dani na trg po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo in dopolnitev ocene tveganja z ukrepi vezanimi na COVID 19

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Spletni seminar
 • Datum: 01.03.2021
 • Ura: 13:00 - 14:30
 • Cena: Za člane OZS (DDV vključen) - 15,00€
 • Za ostale udeležence (DDV vključen) - 55,00€

Poročanje o embalaži dani na trg po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo in dopolnitev ocene tveganja z ukrepi vezanimi na COVID 19


Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo v zadnjih letih so prinesle kar nekaj sprememb tudi za podjetja, ki na slovenski trg dajejo do 15 ton embalaže letno skupaj z embaliranim blagom. Ker spodnjih količinskih izjem ni, to velja za vso embalažo, tudi za zelo nizke količine. Zavezanci, ki dajo na slovenski trg male količine embalaže, nimajo več odpustkov glede vodenja evidenc in poročanja, zato je potrebno poročanje o embalaži, enako pa velja tudi v letošnjem letu.

Vabimo vas na izobraževanje namenjeno podjetjem, ki opravljajo dejavnost optikov in zlatarstva, kjer vam bomo odgovorili na številna vprašanja, ki se še vedno pojavljajo o tej temi; od tega ali morda tudi vi sodite med embalerje oz. pridobitelje embaliranega blaga (primer: uvozimo/pridobimo leče iz tujine, materiale za delo, nakit in to prodamo v Sloveniji), kdaj govorimo o embalaži z dolgo življenjsko dobo (etuiji za očala, za nakit …), kako se vpišemo v aplikacijo Agencije RS za okolje, kako lahko vodimo evidence ipd.

V drugem delu se bomo dotaknili aktualne teme pri delodajalcih, vezane na prilagoditev obstoječe dokumentacije in ukrepov v podjetju z namenom preprečevanja okužb z novim korona virusom (ocena tveganja, programi usposabljanja ipd.) in obveščanje delavcev.

Vaša vprašanja lahko posredujete preko e-pošte že pred samim izobraževanjem.

Izobraževanje po potekalo on line

v ponedeljek 01.03.2021 ob 13. uri  preko spleta (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).

Program spletnega izobraževanja:
 • Obveznosti embalerjev in uvoznikov izdelkov, ki so vezane na embalažo
 • Obveznosti pri uporabi embalaže z dolgo življenjsko dobo (etuiji za očala, nakit…)
 • Praktični primeri iz dejavnosti
 • Obveznost registracije na Agenciji RS za okolje
 • Vodenje evidenc (tehtanje, kdaj nastane obveznost, načini vodenja evidenc) in priprava poročila o embalaži
 • Dopolnitev ocene tveganja z ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim korona virusom (hitri testi, obveščanje delavcev ipd.)
Predavala bo mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor.

 

Predviden zaključek ob 14.30 uri nakar sledijo vprašanja udeležencev, ki jih pa lahko posredujete po e-pošti tudi že pred izobraževanjem.

Kotizacija:
za člane OZS  znaša kotizacija 15,00 € (DDV vključen)
za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 55,00 € (DDV vključen),
ki se ob prijavi plača na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic  200033.

Po prejemu potrdila o plačilu kotizacije, ki ga prosim pošljite na e- naslov iris.brkovic@ozs.si vam bo v petek, 26.2.2021, na e-naslov posredovana povezava za spletni seminar. Potrdilo o plačilu je pogoj za prejem spletne povezave do dogodka.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo (spodaj "prijava na dogodek").

Vljudno vabljeni!