Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Predavanje za gradbince; Jamčevanje za stvarne napake (garancije) v gradbeništvu

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Gostilna LIVADA, Hladnikova cesta 15, 1000 Ljubljana
  • Datum: 12.10.2023
  • Ura: 13:00 - 18:00
  • Cena: za člane OZS in njihove zaposlene, vključno s kosilom in prevozom z ladjico (DDV vključen) - 25,00€
  • samo udeležba na predavanju (brez kosila, brez ladjice) - 0,00€

Predavanje za gradbince; Jamčevanje za stvarne napake (garancije) v gradbeništvu


Tako pri gradbeni kakor pri podjemni pogodbi prihaja do največ nesoglasij in sodnih sporov prav zaradi stvarnih napak, ki se pokažejo na izvedenih delih ali objektu. Na predavanju bo predstavljena odgovornost izvajalca (gradbinca in podjemnika) za stvarne napake, ki je posebna vrsta odškodninske odgovornosti. Zelo pomembno je, da udeleženci pri graditvi poznajo pravila, da lahko v primeru nastanka stvarnih napak pravilno uveljavijo svoje pravice, saj jih lahko v nasprotnem primeru izgubijo. Predstavljene bodo vrste stvarnih napak, vrste jamčevalnih zahtevkov in roki, ki jih moramo poznati. Prav tako bo predstavljeno kakšno je jamčevanje izvajalcev v primeru, da imajo pogodbo sklenjeno s potrošnikom. Udeleženci bodo prejeli odgovore na konkretna vprašanja. Po predavanju bo nekaj časa namenjenega tudi druženju / skupno kosilo in organiziran izlet z ladjico po reki Ljubljanici do centra Ljubljane in nazaj.

13.30   Registracija in otvoritev

14.00   Predavanje: Jamčevanje za stvarne napake (garancije) v gradbeništvu
            Odvetnica Mojca Furlan

15.15   Razprava in vprašanja

15.45   Kosilo

17.00   Vožnja z ladjico po reki Ljubljanici do centra Ljubljane in nazaj


Mojca Furlan, dipl. iur., odvetnica, je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani in po pripravništvu na Okrožnem sodišču v Ljubljani opravila pravosodni izpit. Najprej je bila zaposlena na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije, kasneje pa kot vodja pravne službe in svetovalka uprave v enem izmed večjih gradbenih podjetij v Sloveniji. Pri svojem delu v gradbeništvu se je ukvarjala z vsemi fazami, povezanimi z gradnjo, in sicer od nakupa zemljišč, pogajanj, sklepanja pogodb, nastopanja na javnih naročilih, izvajanja pogodb, izročitev objektov ali stanovanj, pa vse do problematike v zvezi z odpravo napak v jamčevalnih dobah. Od leta 2005 ima svojo odvetniško pisarno Mojca Furlan – odvetnica in se poleg medicinskega prava ukvarja predvsem s pravno problematiko v gradbeništvu in projektiranju. Pri svojem delu svetuje vsem udeležencem gradnje, jih zastopa pred sodišči in redno predava o temah s področja gradbenega prava.

Parkiranje je zagotovljeno pri Gostilni Livada.

Izvoz iz avtoceste Ljubljana - Rudnik.

Prijave so obvezne.

Kotizacija 25 € / se plača pred dogodkom. Kotizacija velja za člane OZS in njihove zaposlene, in vključuje predavanje, kosilo v gostilni Livada in prevoz z ladjico (DDV vključen).

Kotizacijo za udeležbo na strokovnem srečanju ob prijavi nakažite na:  TRR SI 56 0201 3025 3606 416      Oznaka LJBASI2X      sklic: 00 200 002    Koda namena OTHR
Račun za udeležbo vam bomo poslali po zaključku dogodka. Veljajo samo prijave, h katerim bo priloženo dokazilo o plačilu kotizacije.