Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Primeri dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja

  • Vse o dogodku
  • Kraj: ZOOM spletna aplikacija
  • Datum: 28.02.2024
  • Ura: 08:30 - 10:00

Primeri dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja


Predstavljenih bo pet primerov dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja iz sledečih področij: dobavna veriga, zasnova trajnostnih proizvodov, ustvarjanje prihodkov, povratna logistika in večvrednostno recikliranje. Udeleženci boste pridobili razumevanje tveganj in izzivov trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja, s poudarkom na problematiki »greenwashing-a« in »prelaganja problemov«. Udeleženci boste prav tako pridobili vpogled v poslovne priložnosti v zvezi s trajnostno in krožno usmerjenim poslovanjem.

Vabljeni na brezplačno strokovno spletno delavnico v organizaciji SPOT svetovanje osrednjeslovenske regije:

"PRIMERI DOBRE PRAKSE TRAJNOSTNO IN KROŽNO USMERJENEGA POSLOVANJA "

PROGRAM:

  1. Kaj je trajnostno in krožno usmerjeno poslovanje?
  2. Pet primerov dobre prakse.
  3. Tveganja in izzivi: prelaganje problemov in »greenwashing«.
  4. Priložnosti v zvezi s trajnostno in krožno usmerjenim poslovanjem.

IZVAJALKA:
Valeria Radosavljević

Certificirana specialistka za krožno gospodarstvo in strokovnjakinja za poslovni razvoj z več kot 15-letnimi izkušnjami v različnih panogah.

Ponuja storitve svetovanja za podjetja in organizacije, ki želijo razumeti krožnost in trajnostnost, njun pomen in uporabo v praksi, ter začeti s postopkom uvajanja navedenih konceptov v svoje poslovanje s ciljem doseči dolgoročno in vzdržno konkurenčno prednost.

Leta 2015 je ustanovila podjetje, ki na trg uvaja novo prelomno zeleno tehnologijo in stroje za predelavo odpadnega perja v visokokakovostno beljakovinsko krmno sestavino, katera omogoča močno krožno povezavo med živilsko in krmno industrijo.

Pred tem je delala kot Direktor za investicije v naložbenem skladu P&S East Growth in kot Vodja poslovanja za področje Ukrajine v podjetju P&S Capital.

Zaključila je magisterij s področja upravljanja razvoja (Development Management) na London School of Economics, diplomirala pa je na Maastrichtski univerzi s področja ekonomije (BSc in Economics / University of Maastricht). Zaključila je dva programa mikromagisterija Univerze Wageningen, Nizozemska, s področja krožnega gospodarstva ter s področja bio-osnovanih panog. www.ecolibrium-consulting.eu,

Trajanje: 90 minut

Komu je delavnica namenjena? Potencialnim podjetnikom, samostojnim podjetnikom in nosilcem podjetij.

Dogodek je izveden v okviru projekta SPOT svetovanje osrednjeslovenske regije 2023 (JR podporno okolje 2023-2025), ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA. Obvezna je predhodna spletna prijava (na dnu te strani).

V primeru odjave le-to prosim sporočite. Kontakti spodaj.
 
Kontakti:
Jana Golić, (01) 58 30 553, jana.golic@ozs.si, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, SPOT svetovanje osrednjeslovenske regije

Vljudno vabljeni!


Prijava na dogodek