Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

PRODAJA NA TUJIH TRGIH - POSLOVNA PRILOŽNOST IN NUJNA RAZVOJNA ODLOČITEV!

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Spletna delavnica - ZOOM
 • Datum: 30.05.2023
 • Ura: 08:30 - 11:30
 • Cena: 50,00 € + 22 % DDV / udeleženca - 61,00€
 • 30,00 € + 22 % DDV / udeleženca člana OZS - 36,60€

PRODAJA NA TUJIH TRGIH - POSLOVNA PRILOŽNOST IN NUJNA RAZVOJNA ODLOČITEV!


Majhnost domačega trga za slovenska podjetja pogosto predstavlja veliko omejitev za rast in razvoj. Uspešna podjetja so zato prej ali slej primorana pogledati preko nacionalnih meja in svoje prodajne priložnosti poiskati v tujini. Za uspešno delovanje na tujih trgih pa dober produkt po pravi ceni še zdaleč ni dovolj! Da bi podjetja na tujih trgih doživela prodajni uspeh, morajo izbrati pravi ciljni trg, pravilno oceniti svojo izvozno pripravljenost, izvesti vsaj preprosto analizo trga in pripraviti strategijo tržnega nastopa, ki bo vodila do konkretnih prodajnih rezultatov. Na spletni delavnici bomo podali jasne usmeritve, kako se pripraviti za uspešen nastop na tujih trgih in kako izžareti naše prednosti, ki bomo tujim partnerjem dali razlog, da se odločijo za nas.

PROGRAM:
 • Zakaj se podjetja odločajo za širitev poslovanja v tujino in kdaj postane poslovanje v tujini nujna poslovna odločitev?
 • Načini vstopa na tuje trge – možnosti je več, izberimo pravo!
 • Katera podjetja so primerna za delovanje na tujih?
 • Težave in tveganja pri delovanju na tujih trgih
 • Kako oceniti svojo izvozno pripravljenost in izbrati pravi ciljni trg?
 • Ali poznamo svoje avtentične konkurenčne prednosti, ki lahko prepričajo tujega kupca?
 • Poznavanje poslovnega in konkurenčnega okolja je nujno: naredimo vsaj osnovno analizo!
 • Kdo so naši poslovni partnerji na izbranem tujem trgu? Kako jih identificirati in ustrezno nagovoriti?
 • Kako bomo na tujem trgu dosegli prodajni uspeh? Opredelimo svojo strategijo pozicioniranja in naredimo konkreten izvozni načrt!
 • Pomembnost poznavanja distribucijskega sistema na izbranem tujem trgu

TRAJANJE: 4 pedagoške ure s krajšim vmesnim odmorom
GRADIVO: Da


O PREDAVATELJICI:
Mateja Milost

Mateja Milost OZS
Je predavateljica na Poslovno tehniški fakulteti v Novi Gorici in direktorica svetovalnega podjetja Fimago. Že 27 let deluje na področju izvoznega svetovanja, internacionalizacije in postavitve marketinških strategij. Do danes je uspešno pomagala več kot 500 domačim in tujim podjetjem pri prodoru na tuje trge in izboljšanju trženjskih aktivnosti. Kot svetovalka za trženje sodeluje v številnih mednarodnih in čezmejnih projektih in je avtorica preko petdesetih tržnih raziskav in študij za potrebe podjetji in razvojnih projektov.
S svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem in konkretnostjo navdušuje in motivira udeležence v številnih slovenskih podjetjih, bankah, zavarovalnicah in kompetenčnih centrih. Med njenimi naročniki so ne le domača, temveč tudi tuja podjetja. Stranke cenijo njene dolgoletne izkušnje, dejstvo, da je primarno podjetnica in izhaja iz prakse, kar zagotavlja visoko uporabnost podanih vsebin. Tako na fakulteti, kot tudi med podjetji, dosega najvišje evalvacijske ocene. Več: https://www.uspesen.si/

- - - - - - -

Spletno izobraževanje je plačljivo. Se ne sema. Spletno povezavo prejmejo prijavljeni dan pred izvedbo.
Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na dnu te strani.


Člani / Nečlani:
Plačilo kotizacije / udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si


Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 1 dneva pred izvedbo izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti. Webinar se NE snema.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Svetovalni in izobraževalni center OZS, izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504, Svetovalni in izobraževalni center OZS

Vljudno vabljeni!