Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Računovodenje zalog, nedokončanih storitev in obračun gradbenih storitev

 • Vse o dogodku
 • Kraj: TRŽAŠKA CESTA 207
 • Datum: 08.12.2022
 • Ura: 09:00 - 12:30
 • Cena: Cena tečaja - 130,00€
 • Član z dodatnimi storitvami - 65,00€

Računovodenje zalog, nedokončanih storitev in obračun gradbenih storitev


Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič vabi na seminar: Računovodenje zalog, nedokončanih storitev in obračun gradbenih storitev

Računovodenje zalog, nedokončanih storitev in obračun gradbenih storitev
 

Termin: 8. december 2022 ob 9. uri
Lokacija: OOZ Ljubljana Vič 

Gradbena dejavnost je specifično področje z vidika računovodskega spremljanja prihodkov, stroškov, zalog, inventurnih popisov in določanja stopnje dokončanosti gradbenih projektov.

Posebnost gradbene dejavnosti je ravno v naravi dela, saj se posli sklepajo za daljše obdobje (tudi nad enim letom) in računovodsko-obračunska obdobje se razlikujejo od pogodbenega računovodsko-davčnega obdobja. Pri obračunu gradbenih projektov je pomembno razporejanje in evidentiranje prihodkov ter stroškov, odhodkov po obdobjih, v katerih nastajajo.

 

Gradbena dejavnost spada med storitvene dejavnosti, če upoštevamo vidik prihodkov, stroškov, kot porabe prvin poslovnega procesa, se prodaja poslovnih učinkov spremlja, kot proizvodnja dejavnost.

Pri ugotavljanju poslovnega izida je potrebno izpolniti pogoje razporejanja stroškov po posameznih gradbenih projektih oz. stroškovnih mestih in stroškovnih nosilcih glede na stopnjo dokončanosti. V gradbeni dejavnosti so pomembne tudi vrste garancij (storitvenih in plačilnih) in odvisno je kdo jih zahteva.

Vsebina:

 1. Evidentiranje prihodkov od prodaje (stopnja dokončanosti, stroški, terminski načrt, gradbene pogodbe)
 2. Evidentiranje in vodenje zalog (material, nedokončana proizvodnja, gotovi proizvodi, trgovsko blago)
 3. Stroškovno spremljanje gradbenih projektov in časovne razmejitve (prejeti računi, podizvajalci, kooperanti, vkalkuliranje stroškov in prihodkov)
 4. Razmejevanje prihodkov po SRS 15
 5. Obračun gradbenih storitev (stroškovna mesta, stroškovni nosilci, razdelitev splošnih stroškov, določanje stopnje dokončanosti)
 6. Gradbeni projekti za znanega kupca ali za trg (knjiženje in evidentiranje, garancije)
 7. Izdelava osnovnih sredstva v lastni režiji (davčni in računovodski vidik)
 8. Primeri knjiženj poslovnih dogodkov
 9. Odgovori na vprašanja in strokovna diskusija

Komu je seminar namenjen: 
 • Direktorjem organizacij
 • Samostojnim podjetnikom
 • Vodjem računovodskih servisov
 • Računovodjem
 • Vodjem financ
 • Finančnim analitikom
 • Začetnikom v finančno- računovodskih službah

Seminarje bo vodila doc. dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon., samostojna podjetnica, ki se ukvarja z svetovanjem in izobraževanjem. Je dolgoletna izvajalka najrazličnejših strokovnih predavanj in delavnic s področja računovodstva, davkov, podjetništva in financ. Pripravlja najrazličnejše strokovne in znanstvene članke ter povezuje teorijo in prakso na konkretnih primerih. Predava na različnih fakultetah, visokih in višjih šolah. Je urednica različnih praktikumov.


Cena posameznega seminarja je 130 EUR (za naše člane 65 EUR), ob prijavi na vse tri seminarje upoštevamo 10% popust.Dodatne informacije:
OOZ Ljubljana Vič
tel: 01 200 52 50
gsm: 051 698 000
info@ooz-ljvic.si


Prijava na dogodek
Pišite nam