Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Spletni seminar: Kako optimizirati davčno osnovo za leto 2021

  • Vse o dogodku
  • Kraj: spletni seminar
  • Datum: 30.11.2021
  • Ura: 13:00 - 16:00
  • Cena: Cena za člane zborničnega sistema z vključenm DDV - 73,20€
  • Cena za ostale udeležence z vključenim DDV - 146,40€

Spletni seminar: Kako optimizirati davčno osnovo za leto 2021


Jesen je čas odpadanja listja, pripravljanja narave na počitek, hkrati pa tudi čas, ko obrtniki in podjetniki analizirajo poslovanje v letu, ki se izteka in načrtujejo poslovanje v prihodnje. Na poslovanje podjetja vplivajo tudi davčne obremenitve. Katera opravila je potrebno opraviti do konca leta, da bo davčna osnova čim nižja? Kaj je potrebno vkalkulirati? V kakšni višini pripoznati prihodke iz naslova prejetih ukrepov po interventni zakonodaji? Kdaj lahko izplačamo poslovno uspešnost poslovodji brez vračila prejetih sredstev?

Program:
1. Davčna optimizacija po korakih
2. Razlike v računovodski in davčni obravnavi
- popravki in odpisi terjatev
- oblikovanje rezervacij
- kratkoročne časovne razmejitve
- poslovanje s povezanimi osebami
- prevrednotenja
- davčne olajšave
3. Inventura (računovodski in davčni vidik)
4. Interventna zakonodaja (izpolnitev pogoja upada prihodkov/presežna državna pomoč/izplačilo dobička)
5. Poslovna uspešnost z delovno pravnega/davčnega vidika in interventne zakonodaje
6. Vprašanja in odgovori
Vse prijavljene prosimo, da nam na e-naslov gregor.epih@ozs.si posredujete morebitna vprašanja za posvet, da jih bomo posredovali predavateljici in jih bo le-ta vključila v posvet.

Predavateljica:
Jasmina Malnar Molek
svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

POGOJI PRIJAVE, ODJAVE IN IZVEDBE PLAČILA
Na webinar se prijavite preko spletne prijavnice. Na podlagi vaše prijave vam bomo poslali predračun za izvedbo plačila, ki mora biti izvedeno pred izvedbo seminarja. Vsi plačniki boste pred dogodkom prejeli povezavo s katero boste dostopali do spletnega predavanja.
Morebitne odjave sprejemamo pisno, največ 3 dni pred dogodkom, sicer kotizacije iz organizacijskih razlogov ne moremo vrniti.​​

DODATNE INFORMACIJE
telefon: 01/ 5125 416, e-naslov:natasa.lovsin@ozs.si​​​

Opomba: Člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Šiška boste po končanem izobraževanju lahko uveljavljali sofinanciranje tega izobraževanja v višini do 50 EUR. Več o pogojih in vlogo za sofinanciranje najdete na sledeči povezavi: http: Sofinanciranje izobraževanja članov (ooz-ljsiska.si).
Za delavce pa boste delodajalci lahko uveljavljali sofinanciranje od Zavoda za izobraževanje delavcev, v kolikor plačujete prispevek za izobraževanje za zaposlene delavce temu zavodu. Zavod povrne člansko ceno pod izpolnjenimi pogoji, določenimi v Pravilniku o sofinanciranju izobraževanja in usposabljanja delavcev v celoti (100 %). Opomba: DDV zavezanci dobijo povrnjen znesek brez DDV.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Vljudno vabljeni!
Pišite nam