Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJEV: »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike«

  • Vse o dogodku
  • Kraj: spletni seminar
  • Datum: 29.11.2021
  • Ura: 13:30 - 15:45
  • Cena: Za člane OZS in njihove zaposlene BREZPLAČNO -
  • Za ostale udeležence (DDV vključen) - 70,00€

Spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJEV: »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike«


Vsebina: V času, ko se želimo ponovno vrniti v tirnice življenja in poslovnega okolja, ki smo jih bili vajeni pred epidemijo virusa corone, Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri OZS v terminu, ko bi sicer potekalo dvodnevno strokovno srečanje, organizirata tri spletne (on- line) strokovne sklope seminarjev. Seminar »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike«, ki je drugi po vrsti v sklopu predavanj, je namenjen prvenstveno članom sekcije plastičarjev oziroma tistim, ki opravljajo to dejavnost

Kdaj:    v ponedeljek, 29.11.2021 (od 13:30 do predvidoma 15:45)

Kje:       Preko spletne platforme MS Teems. Potrebna je predhodna spletna prijava na dogodek do četrtka, 25.novembra 2021.   

Predavatelj: Janez Navodnik, univ. dipl. inž. kemije

Izobraževanje bo zajemalo naslednje teme: 

1. Proizvajalci komponent za avto- in E- industrije morajo biti prisotni pri nastajanju izdelka, sicer konkurenci, ki je razvila izdelek in orodja, ne bodo več kos.
2. Končni izdelki so lahko konkurenčni le, če so visoko inovativni ali morajo biti prilagojeni lokalnim izdelkom, tako da konkurenca iz Vzhoda ne more slediti.
3. Kdor financira razvoj le z lastnimi sredstvi, teže sledi konkurentom, ki za to dobijo znaten delež iz nacionalnih ali EU sredstev, direktno ali posredno kot podizvajalci. Dotok znanja je tudi bistveno težji.
4. Področja in proizvodi, ki so pretežno financirani iz EU (v naslednjih 3 letih), imajo verjetno največje možnosti za bodoči tržni preboj.
5. Gradbeništvo lahko prihrani preko 40 % energije in emisij, industriji plastike nudi ogromne možnosti, tudi za subvencije (superizolacije, vgradnja PV, inteligence, shranjevanje energije).
6. Trajnostni proizvodi za sanacijo okolja so zajeti v vseh EU programih in imajo največji delež. Za polimerce so pomembni: čiščenje vode, čiščenje zraka, zmanjševanje CO2 in metana, očuvanje oceanov, preprečevanje poplav.
7. Reciklaža in varčevanje s surovinami so tudi v vseh EU programih, plastika je tu glavni igralec. Najvažnejše je najti množično uporabnost v proizvodih, sposobnih tržnega preboja.
9. E-avto, ki nima visokih temperatur in tlakov, odpira nove možnosti za plastične komponente, morda premostitev obdobja brez čipov.
8. Obnovljiva energija nudi plastiki nove posle (vetrnice, kolektorji in PV, baterije in H-celice)
10. Hrana in medicina sta tudi visoka prioriteta, a zahtevata inovativno in zahtevno embalažo, čim cenejšo  in visokoserijsko. Verjetno so varnejše tržne niše.         

Splošni pogoji prijave:

Za prisotnost na spletnemu seminarju »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike«, ki bo potekalo preko spletne platforme MS-Teems,  je obvezna predhodna prijava na dogodek preko spleta. Spletne prijave sprejemamo najkasneje do četrtka, 25.11.2021.

Pozor: Prijava velja LE za spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJEV: »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike«, ki bo potekalo 29.11.2021.
Po pregledu vaše prijave vam bomo v naslednjem e-sporočilu prijavo potrdili. Dan pred dogodkom boste na mail, ki ste ga navedli ob prijavi, prejeli link do dogodka na spletni platformi MS Teems.

Cena:


BREZPLAČNO,
potrebna predhodna prijava
 

za člane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS)
in njihove zaposlene
70 Eur/osebo z DDV za prijavljene, ki niso člani OZS


Za prijavljene, ki NISO člani OZS, je kotizacijo potrebno plačati na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, številka računa: 02013-0253606416, Nova Ljubljanska banka, sklic: 00 200006, koda namena: OTHR, s pripisom: Seminar09112021, najkasneje do 25. novembra 2021 . Pisne odjave so možne do 25.11.2021. Po tem terminu kotizacije ne vračamo.

Za člane OZS in pri njih zaposlene je strokovni seminar brezplačen (Potrebna le predhodna prijava.) Stroške krije Sekcija plastičarjev pri OZS.

INFORMACIJE IN DODATNA POJASNILA
Dodatna pojasnila lahko dobite pri Valentini Melkić, sekretarki sekcij, telefon 01 58 30 541,  e-naslov: valentina.melkic@ozs.si

Vljudno vabljeni!