Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Strokovna ekskurzija Sekcije lesarjev: PRESTRANEK IN PIVKA

 • Vse o dogodku
 • Kraj: OOZ Škofja Loka
 • Datum: 26.10.2019
 • Ura: 07:30 - 20:00
 • Cena: Za člane Sekcije lesarjev pri OOZ Škofja Loka s poravnano članarino - 5,00€
 • Za ostale udeležence - 35,00€

Strokovna ekskurzija Sekcije lesarjev: PRESTRANEK IN PIVKA


Dragi lesarji in lesarke ter ostali ljubitelji strokovnih ekskurzij! Pridružite se nam na jesenski strokovni ekskurziji v soboto, 26. oktobra 2019!

Odhod avtobusa:

 • iz Škofje Loke (parkirišče pri Tehniku) ob 7.30 uri,
 • iz Žirov (Gostišče Pri Županu) ob 8. uri,
 • ostale postaje po dogovoru.
Predviden program:
Pot nas bo iz Škofje Loke vodila skozi Poljansko dolino do Žirov, kjer se nam bodo pridružili zadnji udeleženci. Nato bomo pot nadaljevali preko Logatca do Postojne, kjer bomo zavili proti Ilirski Bistrici. Najprej pa se bomo ustavili v Prestranku pri Novakovih. Mizarstvo Novak se že več kot 30 let ukvarja s proizvodnjo masivnega pohištva, poleg tega pa si bomo lahko ogledali tudi proizvodnjo masivnih plošč iz hrastovega lesa in lesa jelše. Gospa in gospod Novak nam bosta prav gotovo povedala veliko zanimivega.

Od Novakovih se bomo odpeljali v Pivko, se zapeljali skozi kraj in se ustavili v tamkajšnjem parku vojaške zgodovine. Za ogled si bomo vzeli kar nekaj časa in s tem podoživeli čase osamosvajanja Slovenije, pa se obenem vrnili tudi v čas pred tem. Prav gotovo bo zanimiv ogled starih vojaških vozil in opreme, predvsem pa spust v diverzantsko žepno podmornico P-913 Zeta.
Po obisku vojaškega muzeja se bomo zapeljali v Kal in se ustavili tam, kjer so se nekoč ustavljali tudi trgovci na stari poti med Trstom in Reko. Tu se je večkrat ustavil tudi sam Martin Krpan. Pravijo, da se še danes tukaj ustavlja in, če bomo imeli srečo, ga bomo lahko še pozdravili. Domačini nam bodo razkazali to, več kot tristo let staro, obnovljeno tovorniško postajo. Občudovali bomo lahko staro kraško arhitekturo in se vživeli v čase, ko so tu mojstrovali kamnoseki in mizarji.
Nato pa nas bo »Martin Krpan naložil na svojo kobilico« in odpeljal nedaleč stran na zasluženo pozno kosilo, kasneje pa »poslal po poti od koder smo prišli«. Povratek domov je predviden v poznih popoldanskih urah.  

Strošek:
 • 5€/osebo za člana sekcije, razliko do polne cene članom krije Sekcija lesarjev,
 • 35 €/osebo za ostale udeležence.

Strošek poravnate neposredno na avtobusu! Priporočamo športna oblačila in obutev.

Rok za prijavo: 23.10.2019 oz. do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je omejeno! Ob prijavi obvezno navedite vstopno postajo!

Prijave in dodatne informacije: OOZ Škofja Loka, tel. 04 50 60 200, ooz.sk.loka@siol.net

Pojdite z nami! Ne bo vam žal!

Pišite nam