Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Trening ČUJEČNOSTI in učinkovite MBSR tehnike na delovnem mestu

 • Vse o dogodku
 • Kraj: TRŽAŠKA CESTA 207
 • Datum: 07.12.2022
 • Ura: 09:00 - 12:30
 • Cena: Cena seminarja - 170,00€
 • Član z dodatnimi storitvami - 85,00€

Trening ČUJEČNOSTI in učinkovite MBSR tehnike na delovnem mestu


Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič vabi na seminar: Trening ČUJEČNOSTI in učinkovite MBSR tehnike na delovnem mestu


Trening ČUJEČNOSTI in učinkovite MBSR tehnike na delovnem mestu za manj stresa, modrejše odločitve, boljše odnose, zdravje in kvalitetnejše življenje

 
Termin: 7. december 2022, ob 9. uri (4 šolske ure)
Lokacija: OOZ Ljubljana Vič (Tržaška cesta 207, Ljubljana)

Program – vsebina:
 • Zakaj čuječnost (»Mindfulness«) in tehnike MBSR v delovnem okolju? Zakaj to deluje?
 • Vaje – vodena izvedba čuječnosti in določenih tehnik MBSR, izmenjava izkušenj in praktični vidiki uporabe.
 • Nevroznanost in delovanje možganov, ni vsak stres škodljiv, ozavestiti povzročitelje stresa v delovnem okolju ter prepoznati znake stresa pri sebi in pri drugih s pomočjo MBSR tehnik.
 • Znaki kroničnega stresa, prepoznavanje izgorelosti, proces in vzroki izgorevanja.
 • Prepoznavanje »avtomatskega pilota«, trening uma za večjo osredotočenost, jasnost, pozornost, več ravnovesja in miru.
 • Iz avtomatskih reakcij v zavestne odločitve, postavljanje mej.
 • Kako začeti z MBSR tehnikami na delovnem mestu in doma?
 • Kako se zavestno in osredotočeno soočati v zahtevnih poslovnih situacijah?
 • Različne učinkovite tehnike razvijanja čuječnosti na delovnem mestu za obvladovanje stresa in ohranjanje psihofizičnega zdravja.
 • Znanstveno dokazani pozitivni učinki čuječnosti in prakticiranja tehnik MBSR v delovnem okolju.
 • Akcijski načrt za spremembe v ravnanju in delovanju.

Izhodišče delavnice so znanstveno priznane metode in tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki je najbolj priznan in eden najučinkovitejših ter najbolj znanstveno raziskanih programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti, razvit na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). V tujini so te tehnike v zadnjih letih že zelo priznane in uveljavljene v zdravstvu, delovnih okoljih in izobraževanju. Številna 2 mednarodna podjetja so odkrila ogromno pozitivnih učinkov uporabe teh tehnik in razvijanja teh veščin. Vse več uspešnejših podjetij, ki ustrezno skrbijo za svoje zaposlene, implementira MBSR treninge in vadenje teh tehnik tudi na delovnem mestu.
 S tehnikami MBSR “Mindfulness-based Stress Reduction” se razvija samozavedanje, kar vodi do zavestnega in učinkovitejšega vodenja sebe (z osredotočenostjo, jasnostjo, disciplino, dobrohotno in z integriteto) in drugih (z vizijo, spoštovanjem, sočutjem in razumevanjem), zmanjšanja stresa in izboljšanja počutja. Zadnje raziskave kažejo, da so ravno čuječnost, razumevanje in spoštovanje bistvene kvalitete uspešnega vodenja in delovanja v podjetju.

Udeležbo priporočamo:
• direktorjem organizacij,
• samostojnim podjetnikom,
• vodjem oddelkov, procesov, timov in projektnim vodjem,
• vsem vodjem, ki želijo spoznati nove tehnike in orodja pri vodenju sebe in drugih,
• vsem z željo po osebnem razvoju in pridobitvi tovrstnih znanj.
 

Skladno s 6. členom Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) se navedene vsebine štejejo tudi za zagotavljanje promocije zdravja na delovnem mestu, ki ga izvaja delodajalec na delovnem mestu.

 
Mag. Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti, ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo, z več kot 20 letnimi izkušnjami na poslovnem področju, kar ji omogoča dobro poznavanje poslovanja družb, razumevanje potreb in izzivov organizacij ter iskanje optimalnih rešitev za stranko. Poslovne izkušnje dopolnjuje z raznovrstnimi dodatnimi znanji in veščinami. Je Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji. Je specializantka transakcijsko analitične psihoterapije in svetovanja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Opravila je tudi izobraževanje za mediatorko idr. Sedaj deluje kot samostojna svetovalka, trenerka in predavateljica. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za organizacije in posameznike, delavnice komunikacije in čuječega dialoga, delavnice na področju zavestnega vodenja ipd. Ukvarja se tudi z individualnim svetovanjem s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR za posameznike in vodje. Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter kvalitetnejše življenje. Je tudi kolumnistka za revijo Viva, Medicina & ljudje Časnika Finance in Svet kapitala časopisne hiše Delo ter predavateljica in zunanja sodelavka priznanih izobraževalnih ustanov in centrov. Več o njej na: https://www.institut-medius.si/o-nas/

Cena seminarja je 170 EUR (za člane OOZ Ljubljana Vič 85 EUR) + DDV.


Dodatne informacije:
OOZ Ljubljana Vič
tel: 01 200 52 50
gsm: 051 698 000
info@ooz-ljvic.si

 

Pišite nam