Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Usposabljanje iz higiene živil in HACCP sistema ter označevanje alergenov s PISNIM PREIZKUSOM

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletno izobraževanje
  • Datum: 31.01.2022
  • Ura: 09:00 - 12:15
  • Cena: 60 € + 22 % DDV - 73,20€
  • Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 30 %) - 42,00 € + 22 % DDV - 51,24€

Usposabljanje iz higiene živil in HACCP sistema ter označevanje alergenov s PISNIM PREIZKUSOM


Seminar je namenjen gostincem, živilcem in prevoznikom (tistim, ki prevažajo živila), proizvajalcem živil in pijač, prav tako javnim zavodom (vrtci, šole, domovi za ostarele itd.) in drugim, ki imajo kuhinjo!

svetovalni in izobraževalni center ozs

Na podlagi zahtev Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil (poglavje XII: Usposabljanje) lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki v praksi izkazujejo znanja o higieni živil, pridobljena s strokovno izobrazbo za delo in/ali z dodatnim usposabljanjem za delo z živili.

V proizvodnji ali prometu z živili lahko delajo le osebe, ki v praksi izkazujejo znanja o higieni živil, pridobljena s strokovno izobrazbo za delo in/ali z dodatnim usposabljanjem za delo z živili. Vsi, ki delajo z živili in so zato odgovorni za varnost živil, morajo biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljajo. To ravno tako velja za študente, dijake. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovi živilski dejavnosti, ustrezno usposobljene za svoje delo tako, da jim daje ustrezna navodila, jih nadzira ipd. Presoja o načinu usposabljanja je prepuščena nosilcu. Lahko  jo zagotavlja v obliki internega usposabljanja, organizacija programov usposabljanja, predvsem seznanjanja s smernicami, če se te uporabljajo.

Program strokovnega izobraževanja + pisni preizkus!

  • Zahteve zakonodaje na področju varne hrane, spremembe Uredbe o higieni živil
  • Higiena živil, odgovornosti nosilcev dejavnosti in zaposlenih
  • Sistem HACCP v praksi, kdaj lahko uporabljamo smernice, kdaj izdelati lasten HACCP načrt?
  • Spremljajoči higienski programi
  • Umik in odpoklic živil in novosti v zakonodaji, priporočila za izvajanje
  • Priporočila nosilcem dejavnosti za delo z živili in obvladovanje okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2
  • Pogoste kršitve, ki jih inšpektorji zaznavajo na terenu (vezane na dokumentacijo, postopke) in kako se jim izogniti
  • Pisni preizkus znanja

Seminar je namenjen gostincem, živilcem in prevoznikom (tistim, ki prevažajo živila), proizvajalcem živil in pijač, prav tako javnim zavodom (vrtci, šole, domovi za ostarele itd.) in drugim, ki imajo kuhinjo! Predstavljene bodo tudi novosti v zakonodaji glede obvladovanja akrilamida in transmaščobnih kislin v živilih kot seveda  priporočila za delo z živili in obvladovanje okužb s SARS-CoV-2.

Predavala bo mag. Katarina Železnik Logar, dipl. san. inž. iz IVD Maribor.
mag. Katarina Železnik Logar iz IVD

Trajanje usposabljanja: 4 učne ure + 15 minutni odmor

Prijava, kotizacija:

  • Prosimo, da izpolnite spletno prijavo - spodaj.
  • Plačilo kotizacije: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR.
  • Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si ali po faxu 01 50 54 373.
  • Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
  • V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.
  • Dodatne informacije: Jana Golić: izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 553.


Vljudno vabljeni!


Prijava na dogodek
Pišite nam