Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KLEPARJI IN KROVCI

15. Državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev Slovenije (15. DP KiK)

09. 04. 2024
Avtor: Janko Rozman
KLEPARJI IN KROVCI

Sekcija kleparjev krovcev pri Obrtno-podjetniški zbornice Slovenije izvaja državno prvenstvo mladih kleparjev krovcev, na podlagi izhodišč mednarodnega združenja krovcev IFD, ki v okviru svojih aktivnosti, vsaki dve leti, organizira svetovno prvenstvo mladih krovcev. Pravila tekmovanja/državnega prvenstva, so povzeta po pravilih IFD in prenešena v domače razmere.

 

Za sodelovanje na državnem prvenstvu se lahko prijavijo ekipe kleparjev in krovcev /nosilcev dejavnosti in zaposlenih delavcev iz posameznih obratovalnic oz. podjetij, ekipe združene iz posameznih obratovalnic, ekipe območnih obrtnih zbornic, posameznih regij in strokovnih šol.

Ekipa šteje 2 (dva) tekmovalca, ki v letu izvedbe tekmovanja ne bosta starejša od 28 let, pogoj je, da sta redno zaposlena kot kleparja krovca, ali obiskujeta izobraževalni program za kleparja krovca, ter mentor ekipe. Ekipa je lahko sestavljena tudi iz tekmovalcev in mentorjev različnih področij in OOZ.

Mentor vodi in usmerja tekmovalce ter sodeluje z nasveti, fizično pa ne sme izvajati del na tekmovalnih panojih oziroma del povezanih s tekmovalno nalogo.

 

V letu 2024 Sekcija kleparjev krovcev izvaja 15. državno prvenstvo mladih kleparjev krovcev, ki bo potekalo na sejmu MEGRA, v času od 18. do 19. aprila 2024, v Gornji Radgoni.

kleparji in krovci dp 02

Tekmovalni panoji bodo kriti s kritino Wienerberger/TONDACH in PREFA. Strešna okna, ki se v času tekmovanja vgradijo v tekmovalni pano pokrivanja s klasično kritino, so od podjetja VELUX, eno okno je od podjetja Wienerberger. Poleg pokrivanja bo potrebno izvesti tudi montažo paropropustne folije in toplotne izolacije (KNAUF INSULATION) / (pri pokrivanju s klasično kritino), letve, opaž, ustrezne obrobe, žlebove, odtoke in strešno okno. Zahteva se kompletna izvedba krovskih in kleparskih del na tekmovalnem panoju.

 

Generalni pokrovitelj:       

  • Prefa d.o.o.

Glavni pokrovitelji:           

  • Wienerberger d.o.o.
  • Knauf Insulation d.o.o.
  • Velux Slovenija d.o.o
  • Halder d.o.o.
  • Unior d.d.
  • Swisspearl Slovenija d.o.o.
  • Marles hiše Maribor d.o.o.
  • Pomurski sejem d.o.o.