Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PREBERITE REVIJO

Izšla je septembrska številka revije Obrtnik podjetnik z redno prilogo Svetovalec

11. 09. 2023
Avtor: Anton Šijanec
PREBERITE REVIJO
Revija Obrtnik podjetnik je poslovna in strokovna revija namenjena obrtnikom in podjetnikom, ki spremlja dogajanje v poslovnem svetu, OZS in njenih strokovnih sekcijah. Prejemajo jo vsi člani naše stanovske organizacije, naročniki pa so tudi številna zasebna in druga podjetja, razne strokovne ustanove, sorodne zbornične organizacije in društva v domovini in tujini. Je največja poslovna revija v Sloveniji.

 

V septembrski reviji med drugim preberite ...

 

Smo za solidarnost, a naj bo ta prostovoljna

V okviru prvega svežnja pomoči za omilitev posledic obsežnih poplav je bila najprej sprejeta novela zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, ki je med drugim uvedla prve ukrepe za ohranitev delovnih mest in delovanja gospodarskih subjektov. Konec avgusta pa je Državni zbor sprejel še zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. V OZS smo ob tem izrazili stališče, da podpiramo solidarnost, sprejeta zakonska rešitev v zadnjem interventnem zakonu, ki je solidarnost predpisala kot obvezno, pa ni primerna.

Predsednik OZS pri članih

Predsednik OZS Blaž Cvar si je v Zgornji Savinjski in Mežiški dolini skupaj s člani kolegija, direktorjem OZS Danijelom Lampergerjem in predstavniki tamkajšnjih območnih zbornic ogledal razdejanje po avgustovskih poplavah. Članom zbornice in nečlanom je zagotovil pomoč in podporo, ki je v moči zbornice.

Eurofleurs 2023

Na zaključni prireditvi evropskega prvenstva mladih cvetličarjev Eurofleurs 2023, ki je potekalo med 23. in 26. avgustom v Arboretumu Volčji Potok, so razglasili najboljše letošnje mlade cvetličarje. Prvo mesto je osvojil francoski cvetličar, drugo mesto nemški cvetličar, tretje mesto pa je šlo v roke mladi danski cvetličarki. Slovenska predstavnica Maša Troha je osvojila odlično sedmo mesto./p>

OZS na 55. MOS

Na letošnjem MOS, ki bo od 13. do 17. septembra, na celjskem sejmišču, se bo že tradicionalno predstavil tudi obrtno-podjetniški zbornični sistem. Sejemska predstavitev sistema bo potekala v dvorani L1 in drugih dvoranah, kjer se bodo predstavile strokovne sekcije pri OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice s člani ter domači in tuji poslovni partnerji OZS. V petih sejemskih dneh bo zbornica z različnimi dogodki obogatila tudi obsejemski program.

Odprite aktualno številko revije Obrtnik podjetnik, september 2023 >>>

 

Letošnje revije Obrtnik podjetnik:

Obrtnik podjetnik, september 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, julij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, junij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, maj 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, april 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, marec 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, februar 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, januar 2023 >>>

 

Arhiv revije Obrtnik podjetnik >>>

Spletna stran revije in uredinštva >>>