Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Jubilejni 50. MOS odlična priložnost za rast vašega posla

15. 06. 2017
Avtor: Mira Črešnar

Jubilejni 50. MOS, ki bo letos v Celju od 12. do 17. septembra, bo znova ponudil številne priložnosti za rast vašega posla, pa tudi ideje za nove poslovne priložnosti. V Celju zapolnjujejo zadnje razstavne prostore, zato se hitro odzovite, če želite biti v družbi najbolj podjetnih.

 

50. obletnico sejma MOS so v Celjskem sejmu izkoristili za še večjo vsebinsko segmentacijo sejma na pet ključnih področij: MOS - gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS - oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS - izdelki široke potrošnje. Sejem pa bo imel tudi prvo državo partnerico v zgodovini Hrvaško, ki zaradi svoje bližine in tudi sicer že dobrega sodelovanja med podjetniki na obeh straneh meje, odpirala nove priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja.

 

V Celjskem sejmu napovedujejo, da se na letošnjem sejmu obeta še bolj celovita ponudba za gradnjo in obnovo od začetka do konca gradbenih del. Večja bo tudi ponudba pohištva in opreme oz. izdelkov, ki zaokrožijo celovitost bivanja. Ta ponudba se bo razprostirala v dvoranah na vzhodnem delu sejmišča, neposredno ob atriju sejmišča, ki bo letos v znamenju doma prihodnosti - lesenega mobilnega doma prihodnosti in vsega kar sodi zraven.

 

Več vsebine za več poslovnih priložnosti

Na 50. MOS bodo na svoj račun znova prišli tudi ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Obeta se še bogatejša ponudba blagovnih znamk avtodomov, prikolic in opreme. Prostorsko se bo ponudba razširila na južnem delu sejmišča, kjer bodo v Celjskem sejmu posebno mesto namenili še površinam za praktične prikaze učenja vožnje in parkiranja kamp prikolice. Obiskovalci se bodo lahko odpeljali na testne vožnje z avtodomovi, razstavljavci pa napovedujejo tudi ugodne akcije za družine in aktivne upokojence.

 

Ponudba MOS - oprema in materiali za obrt in industrijo bo koncentrirana v sejemskih dvoranah K, C1 in na delu zunanjih prostorov. Vsebinsko področje MOS - izdelki široke potrošnje je sicer po besedah izvršnega direktorja Celjskega sejma Roberta Otorepca bistveno manjše kot 15 ali 20 let nazaj, ko je predstavljajo skoraj polovico ponudbe sejma MOS, a je še vedno zanimivo za širok krog obiskovalcev, zato bodo tudi to področje v prihodnje še razvijali.

 

Področje MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini bodo pomembno sooblikovale aktivnosti Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in gospodarskega ministrstva. OZS kot pomemben partner sejma pripravlja številne aktualne vsebine za članstvo, pa tudi splošno poslovno javnost, ki bo obiskala sejem.

 

Priložnostna znamka Pošte Slovenije za 50. MOS

Pošta Slovenije je obletnico MOSa počastila z izdajo priložnostne znamke, ki je od petka, 26. maja, na voljo na poštnih okencih po Sloveniji.

Preberite tudi