Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Na Ulici obrti na 50. MOS pričakujemo več kot 1500 osnovnošolcev

13. 09. 2017
Avtor: Mira Črešnar
Tudi na letošnjem, jubilejnem MOS je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) skupaj s CPI in srednjimi poklicnimi šolami organizirala Ulico obrti, na kateri bomo vse do nedelje predstavljali obrtne poklice. Letošnja novost je vajeniška pisarna, kjer bodo obiskovalcem vsak dan nudili brezplačne informacije o vajeništvu. Pričakujemo, da bo letos Ulico obrti obiskalo več kot 1500 osnovnošolcev. 

Pomen vajeništva je že na včerajšnji slavnostni otvoritvi MOS izpostavil predsednik OZS Branko Meh, ki je obenem izrazil razočaranje delodajalcev, da se je letos za vajeništvo odločilo zgolj 53 vajencev. OZS se trudi promovirati obrtne poklice, da bi obrtniki in podjetniki dobili kader, ki bi ga z veseljem tudi zaposlili. Prav zato OZS vsako leto na MOS postavi Ulico obrti s ciljem, da bi se več mladih odločilo za obrtne poklice. Ulico obrti si je včeraj v spremstvu visokih predstavnikov zbornice in podpredsednice hrvaške Vlade ogledal tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Ulica obrti se nahaja v dvorani L1 in je organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj lahko obiskovalci vidijo predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobijo informacije srednjih šol in spoznajo strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se lahko tudi sami preizkusijo v posameznem poklicu in ugotovijo, ali bi določen poklic opravljali z veseljem. Letošnja novost na ulici obrti je vajeniška pisarna, kjer lahko zainteresirani obiskovalci prejmejo vse informacije o izvajanju vajeništva. Na ulici obrti so predstavljeni poklici: oblikovalec kovin – orodjar, mizar, gastronom - hotelir, kamnosek, električar, pečar – polagalec keramičnih oblog, tesar, pek, slaščičar, avtoserviser in avtokaroserist. 

 Za učence osnovnih šol in njihove spremljevalce je OZS zagotovila brezplačne vstopnice!
Preberite tudi