Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

OZS zahteva večji nadzor nad šušmarji

07. 07. 2017
Avtor: Mira Črešnar

Na današnji seji Ekonomsko-socialnega sveta so predstavili poročilo o dejavnostih in učinkih preprečevanja dela in zaposlovanja na črno za leto 2016. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) zahtevamo, da se nadzorni organi bolj osredotočijo na šušmarje, ki delajo na črno in predstavljajo nelojalno konkurenco legalnim obrtnikom in podjetnikom.

Predsednik OZS Branko Meh je bil na seji jasen: »Gre za poročilo, ki se v večji meri dotika  obrtnikov in podjetnikov, ki legalno opravljajo svojo dejavnost. Želimo in pričakujemo večji nadzor nad šušmarji, ki delajo na črno in predstavljalo nelojalno konkurenco legalnim subjektom, ki zaposlujejo in plačujejo davke ter prispevke«. Meh je izpostavil tudi problem kaznovalne politike, saj so kazni za šušmarje razmeroma nizke, zato se nekaterim še vedno bolj splača šušmariti kot legalno opravljati dejavnost. »Po drugi strani pa naša država omejuje upokojene obrtnike, ki želijo tudi po upokojitvi nadaljevati s svojo dejavnostjo in ob tem ohraniti polno pokojnino. Na ta način država sili tudi upokojence v delo na črno, kar pa ni prava rešitev,« je še menil Meh.

Preberite tudi