Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
APEL VLADI

Prizadeta podjetja nujno potrebujejo 100% kritje plač zaposlenih

08. 08. 2023
Avtor: Eva Mihelič
APEL VLADI

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pozdravljamo hiter odziv ministrstev po katastrofalnih poplavah, v katerih je malo gospodarstvo utrpelo ogromno škodo. Zadovoljni smo, ker so prisluhnili našemu predlogu za uvedbo ukrepa čakanja na delo, ob tem pa apeliramo, naj država vendarle prevzame celoten strošek plač za delavce na čakanju, saj oškodovani obrtniki in podjetniki v razmerah, ko je škoda velika tudi na poslovnih prostorih, strojih in opremi, tega stroška ne bodo zmogli.

»Izredno smo zadovoljni, da so bili naši pozivi za hitro pomoč malemu gospodarstvu slišani, naši predlogi pa dobro sprejeti, predvsem predlog za uvedbo ukrepa čakanja na delo. Ponovno pa pozivamo vlado, naj država vendarle prevzame celoten strošek plač za delavce na čakanju, ne le 80 %. Podjetja namreč v razmerah, ko morajo reševati prostore, stroje in opremo, ne bodo zmogla nositi še stroška plač delavcev, ki ne morejo na delo,« vlado poziva predsednik OZS Blaž Cvar.

Ob tem naj spomnimo, da je država v času epidemije pokrivala 100 % subvencije za čakanje na delo podjetjem, katerim je bilo z odlokom prepovedano opravljanje dejavnosti. Takrat so podjetja utrpela le poslovno škodo, tokrat pa so poplave povzročile škodo tudi na objektih in uničile stroje, opremo, material, izdelke …  Podjetniki tako vse svoje napore usmerjajo v obnovo in ponovno vzpostavitev poslovanja, pri čemer bodo potrebovali še dodatno pomoč.

Zato ponovno apeliramo na vlado, naj naredi vse, kar je v njeni moči, da strošek subvencije plač delavcev na čakanju prevzame država v celoti.

 

 

 

Preberite tudi