Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SOLIDARNOSTNA SOBOTA

Ali se delavcu na solidarnostno soboto obračuna tudi dodatek za nadurno delo?

05. 10. 2023
Avtor: Nina Ličar
SOLIDARNOSTNA SOBOTA

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP), ki velja od 2.9.2023 dalje, je uredil tudi začasni ukrep solidarnostne delovne sobote. Ker gre pri organiziranju dela na solidarnostne delovne sobote za odstop od nekaterih določb Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) o nadurnem delu, se zastavlja vprašanje, ali se delavcu pri delu na solidarnostno delovno soboto obračuna tudi dodatek za nadurno delo.

V skladu s 101. členom ZIUOPZP lahko torej delodajalec, za zagotovitev dela sredstev za omilitev škode, nastale zaradi posledic poplav ali plazov, po posvetovanju s sindikatom ali svetom delavcev oziroma delavskim zaupnikom, če tudi tega ni pa z delavci pri delodajalcu, določi eno soboto v letu 2023 in eno soboto v letu 2024 kot solidarnostno delovno soboto. Kot solidarnostna delovna sobota se šteje tudi kak drug dan, če je delovni proces pri delodajalcu oblikovan tako, da redno delo poteka tudi v soboto.

Delavec torej na podlagi predhodnega pisnega soglasja opravlja delo na solidarnostno soboto, preko polnega oziroma dogovorjenega delovnega časa ter v Sklad za obnovo Slovenije prispeva znesek plače.

Ker 3. odstavek 101. člena ZIUOPZP določa, da mora delodajalec pri organizaciji delovnega procesa na solidarnostno delovno soboto upoštevati določbe ZDR-1 o delovnem času, odmorih in počitkih, z izjemo dela preko polnega delovnega časa, se zastavlja vprašanje, ali ta določba pomeni odstop od določb ZDR-1 v zvezi z nadurnim delom zgolj z vidika odreditve nadurnega dela ali tudi z vidika plačila za delo.

Z vprašanjem smo se obrnili na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V odgovoru št. 1001-740/2023-2 z dne 25. 9. 2023 ministrstvo pojasnjuje, da pri delu na solidarnostno soboto ne pride do nadurnega dela v smislu določb ZDR-1, saj gre za posebno vrsto dela in odstop od določil ZDR-1, zato pravica do dodatka za nadurno delo ne nastane. Delavcem torej pri delu na solidarnostno delovno soboto dodatka za nadurno delo ne obračunate.

Preberite tudi