Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Alojz Kovšca bo še naprej zastopal interese obrtnikov v Državnem svetu RS

23. NOVEMBER 2017  |   Mira Črešnar

Elektorji v obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu so danes izvolili Alojza Kovšco za člana Državnega sveta RS, ki bo v prihodnjem mandatnem obdobju v njem zastopal interese obrtnikov. Alojz Kovšca je sicer interese obrtnikov zastopal že v mandatnem obdobju 2012–2017.

Od 40 glasov elektorjev je Alojz Kovšca prejel 27 glasov. Kovšca v tem mandatu obljublja prizadevanja za spremembo zakonodaje na področju t.i. regresnih zahtevkov in za takšen pravilnik o poklicnih boleznih, ki bo pošten do delodajalcev. »Boril se bom, da bo zakon o vajeništvu zaživel v praksi in da bo sofinanciranje vajeništva trajno in ne začasno.  Zavzel se bom za preoblikovanje Sklada obrtnikov in podjetnikov v vzajemno zavarovalnico. Poskušal bom najti tudi rešitve za sistemsko financiranje zastopniške vloge zbornic,« je med drugim poudaril Alojz Kovšca.

Za mesto državnega svetnika so se potegovali štirje kandidati. Poleg Kovšce še Ivan Denša, Dušan Arh in Janez Marinčič.

Preberite tudi:

Pišite nam