Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SEJEMSKA PRIZNANJA IN CEHI

Cehi in sejemska priznanja OZS našim najboljšim razstavljavcem na MOS

15. 09. 2023
Avtor: Anton Šijanec
SEJEMSKA PRIZNANJA IN CEHI

Naša krovna stanovska organizacija je tudi letos na MOS poiskala izdelke, storitve, sejemske predstavitve ter aktivnosti svojih članov in partnerjev, ki si zaslužijo, da jih posebej izpostavi. Najboljšim pa je podelila tradicionalna Posebna sejemska priznanja OZS in priznanja Ceh 2023.

Člani Komisije OZS za sejemska priznanja v sestavi Marko Godec, predsednik, Jernej Bortolato, Anton Dremelj, Miroslav Rednak, Jernej Dolinar in Mojca Andolšek so na letošnjem sejmu MOS prepoznali pet podjetij in organizacij, ki so jim za njihove izdelke, razvoj ali sejemsko aktivnost podelili Posebna sejemska priznanja OZS za leto 2023 in sejemska priznanja Ceh 2023 sta nagrajencem podelila Marko Godec, predsednik komisije in Blaž Cvar, predsednik OZS, prejeli pa so jih:

Sejemsko priznanje OZS je prejelo podjetje Savne Cafuta iz Ptuja, ki je specializirano podjetje, ki se ukvarja z zagotavljanjem edinstvenih in kakovostnih savn vse od leta 1970. Podjetje se ponaša s širokim naborom savn, ki so zasnovane tako, da strankam omogočajo popolno sprostitev, ohranjanje zdravja in dosego notranjega ravnovesja. Za celovito predstavitev na letošnjem sejmu OZS podjetju Savne Cafuta podeljuje posebno sejemsko priznanje.

Sejemsko priznanje OZS je prejel tudi Šolski center Škofja Loka, ki sledi razvoju stroke, povezovanju z gospodarstvom, vključevanju strokovnjakov iz priznanih podjetij, uporabi sodobnih metod dela in sodobnih učnih pristopov, s čimer zagotavljajo, da dijaki in študenti dobijo tista znanja, ki jih tehnološko razvita družba potrebuje, dobijo pa tudi odlično teoretično osnovo, ki jim omogoča nadaljevanje šolanja. Na letošnjem sejmu je Srednja šola za strojništvo Škofja Loka predstavila SUPERKART. Gre za idejo dijaka šole Domna Filipiča, ki je izdelek pod mentorstvom Matjaža Luznarja izdelal za maturitetno nalogo. Po oceni komisije OZS si Šolski center Škofja Loka za predstavitev na sejmu zasluži posebno sejemsko priznanje.

Bronasti Ceh 2023 je prejelo družinsko podjetje KUM-PLAST d.o.o. iz Zagorja ob Savi, ki se že tri desetletja uspešno ukvarjajo s predelavo plastičnih mas. Verjamejo v sinergijo lesa, kovine in plastike, zato so razvili široko paleto izdelkov, brizgane in ekstrudirane plastike in kovine, namenjenih predvsem pohištveni industriji. Svoj proizvodni program nenehno dopolnjujejo in nadgrajujejo z novimi izdelki, kot je tudi cvetlično zelenjavni stolp s centralnim zalivalnim sistemom, za katerega jim OZS podeljuje bronasti ceh.

Bronasti Ceh 2023 je prejelo tudi podjetje ROTO ECO iz Puconcev, ki je podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas. Razvoj podjetja zagotavlja nenehne inovacije, nove tehnologije in materiale, ki jih ROTO razvija z znanstvenimi inštituti, univerzami in drugimi podjetji. Na letošnjem sejmu podjetje predstavlja povozen polietilenski rezervoar, poimenovan Roterra Drive, ki je novost na svetovnem trgu. Namenjen je shranjevanju, zbiranju, čiščenju in zadrževanju meteornih, tehnoloških ali fekalnih vod. Po oceni komisije OZS si ta dovršen inovativen izdelek zasluži bronasti ceh.

Srebrni Ceh 2023 je prejelo podjetje Ekoling d.o.o., ki je slovensko podjetje in član skupine Roto. Podjetje na sejmu predstavlja Čistilno napravo za čiščenje tehnoloških voda – EkoFloat H. Gre za industrijsko čistilno napravo, primerno za vsa podjetja, katera proizvajajo odpadlo vodo in jo želijo očistiti ter na novo uporabiti. Naprava, za katero OZS podjetju Ekoling podeljuje srebrni ceh, se od konkurence razlikuje predvsem po svoji velikosti, saj so jo maksimalno optimizirali in prilagodili glede na pretok.

Zlati Ceh 2023 je pa prejelo družinsko podjetje Mizarstvo Kos, ki svojim naročnikom, lastnikom hiš, projektantom in javnim institucijam že več kot dve desetletji ponuja vrhunske, po meri projektirane in izdelane izdelke iz lesa za opremo zunanjih prostorov. Pri svojem delu prepletajo znanja in združujejo izkušnje ob spoštovanju tradicije in narave, kar je  nujno za trajnostni razvoj, ta pa je pogoj za ohranjanje in izboljševanje kakovosti življenja vseh nas. Slednje je prepoznala tudi Komisija pri OZS, ki je Mizarstvu Kos za njihove lesene preobrazbe zunanjih prostorov podelila zlati ceh.

20230915-sejemska priznanja in cehu mos 2023 15092023 obr20230915-img_508020230915-img_507820230915-img_506720230915-img_507120230915-img_506520230915-img_5074