Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Delodajalci podpiramo predlagane spremembe zakona o dohodnini. Razlogi: zaposleni bodo prejeli višje neto plače, kupna moč bo večja, gospodarstvo pa bo hitreje okrevalo

18. 01. 2022
Avtor: Mira Črešnar

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) smo s skupnim dopisom, ki smo ga naslovili na predsednika Državnega zbora, gospoda Igorja Zorčiča, in vodje poslanskih skupin, izrazili podporo predlaganim spremembam in dopolnitvam Zakona o dohodnini. Državni zbor bo o predlogu zakona, ki uvaja predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini, predvidoma odločal še ta mesec.

 

Predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini med drugim prinašajo višjo dohodninsko olajšavo, kar bi imelo v primeru sprejema zakona pozitivne učinke na dohodke zaposlenih, s tem pa na gospodarsko okrevanje Slovenije po koronski krizi.

 

»Državni zbor Republike Slovenije bo predvidoma še v januarju 2022 v okviru druge obravnave obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (v nadaljevanju: predlog zakona). Predlog zakona določa višjo dohodninsko olajšavo, kar bo ob nespremenjenem strošku delodajalca prispevalo k višjemu neto izplačilu vseh zaposlenih in posledično tudi k povečanju kupne moči. To bo pomembno vplivalo na hitrejše okrevanje in rast slovenskega gospodarstva, kot tudi na zadržanje kompetentnega kadra na slovenskem trgu dela,« smo v skupnem dopisu navedle spodaj podpisane delodajalske organizacije.

 

Izjavo so podpisali predsedniki petih delodajalskih organizacij: mag. Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije, Tibor Šimonka, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Marjan Trobiš, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije in Drago Delalut, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

 

Našteti razlogi – višja neto izplačila zaposlenim, povečanje kupne moči, krepitev okrevanja in rasti slovenskega gospodarstva – so po našem mnenju zadostni in ustrezni argumenti za to, da je treba zakon v Državnem zboru RS podpreti.

 

Preberite tudi