Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Delovna skupina za mala podjetja v okviru Svetovne trgovinske organizacije oblikovala novo platformo Trade4MSMEs

24. 01. 2022
Avtor: MGRT

Neformalna delovna skupina za mikro, mala in srednja podjetja (MMSP) v Svetovni trgovinski organizaciji (STO) je uvedla novo spletno  platformo Trade4MSMEs. Orodje je namenjeno pomoči malim podjetjem pri iskanju informacij, povezanih s trgovino, ki izboljšujejo njihovo sposobnost mednarodnega trgovanja. Platforma je namenjena tudi oblikovalcem politik kot pomoč pri oblikovanju  ukrepov, prilagojenim potrebam malih podjetij.

Nova platforma Trade4MSMEs malim podjetjem omogoča dostop do raznovrstnih trgovinskih informacij, združenih iz različnih virov. Platforma vsebuje kratke vodnike, ki zagotavljajo ključne informacije o korakih, ki jih morajo podjetja upoštevati pred izvozom ali uvozom blaga ali storitev, na primer, kako oceniti izvozni potencial trgov, na katere ciljajo, in njihovo pripravljenost za izvoz.

Trade4MSMEs ponuja tudi informacije za oblikovalce politik, vladne uradnike in raziskovalce. Platforma tako izpostavlja pomembna vprašanja za MMSP in ponuja vpoglede v  najboljše prakse. Platforma prav tako vsebuje informacije o mednarodnih in regionalnih pobudah, namenjenih MMSP, in vsebuje povezave do virov podatkov MMSP, ki so na voljo za analitične namene.

Trenutni partnerji platforme so  Global Trade Helpdesk,  Mednarodna gospodarska zbornica in njeni Centri za podjetništvo, Mednarodni trgovinski center in Google. Pri oblikovanju platforme sta s finančnimi vložki pomagali tudi Združeno kraljestvo ter Kanada. V prihodnjih mesecih se bodo razvila dodatna partnerstva.

Dostopajte do platforme tukaj.