Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
15 LET PODPORNE MREŽE EEN

Enterprise Europe Network: 15 let uspešnega delovanja v podporo MSP

26. 05. 2023
Avtor: Edina Zejnić
 15 LET PODPORNE MREŽE EEN

Največja poslovna podporna mreža v Evropski uniji Enterprise Europe Network (EEN) - letos praznuje 15-letnico delovanja. Mreža, katere članica je skupaj s konzorcijskimi partnerji tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije že od leta 2008, z brezplačnimi podpornimi storitvami uspešno podpira mikro, mala in srednje velika podjetja pri širjenju poslovanja na tuje trge, trženju tehnoloških inovacij in pri vključevanju v raziskovalno-razvojne EU projekte.

Mreža z več kot 600 centri v več kot 60 državah ter več kot 4000 izkušenimi strokovnjaki je v teh letih uspešno pomagala že več kot 4,2 milijonoma malih podjetij.

Partnerji slovenskega konzorcija v mreži EEN so: Gospodarska zbornica Slovenije (vodilni partner), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Regionalna razvojna agencija Podravje – Maribor, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Institut "Jožef Stefan" ter SPIRIT Slovenija.

Infografika: Številne priložnosti, ki jih ponuja mreža Enterprise Europe Network. 

Infografika: Številne priložnosti, ki jih ponuja mreža Enterprise Europe Network.

Zmagovalna kombinacija: lokalno znanje in globalni doseg

Edinstvena kombinacija lokalnega znanja in globalnega dosega mreže EEN podjetjem ponuja preprost dostop do tujih trgov in hitro širjenje mednarodnega poslovanja, saj jim pomaga pri iskanju mednarodnih partnerjev za:

  • proizvodnjo ali distribucijo izdelkov ali storitev,
  • dostop do novih trgov,
  • iskanje tehnologije, ki jo potrebujejo za spodbujanje inovacij v podjetju,
  • sodelovanje pri raziskovalnem in razvojnem projektu.

Široka paleta brezplačnih storitev

Brezplačne storitve mreže so posebej zasnovane za mala in srednje velika podjetja (MSP), vendar so na voljo tudi poslovnim ustanovam, raziskovalnim centrom in univerzam po vsej Evropi. Omrežje EEN lahko ponudi ciljno usmerjen pristop, ki je posebej namenjen določenemu poslovnemu sektorju. Njegove strokovne skupine pokrivajo vse ključne gospodarske sektorje, od zdravstva, agroživilstva in inteligentne energije do mode in tekstila.

Več: https://een.si/podrocja/

Baza poslovnih priložnosti podjetjem omogoča dostop do velikega števila potencialnih partnerjev ter številne priložnosti za povečanje prodaje in izboljšanje poslovanja. Preko te platforme lahko podjetja pridejo do novih inovativnih idej ter različnih partnerstev, ki jih potrebujejo za uspešno rast podjetja.

Več: https://een.si/poslovnaborza/

EEN organizira tudi številna B2B srečanja v tujini, pomaga podjetjem pri udeležbi na mednarodnih sejmih in tudi drugih poslovnih dogodkih, promovira povezovanje podjetij v različne medpodjetniške povezave, grozde in podjetniške mreže ter nudi individualne storitve na področju poslovnega sodelovanja.

V mreži EEN, ki je doslej uspešno pomagala že nekaj milijonom podjetij, ob tem pomembnem jubileju zagotavljajo, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za podporo vsem podjetjem, pa tudi ustanovam, raziskovalnim centrom in univerzam ter tako aktivno prispevali k njihovi uspešni rasti in razvoju.

Več o mreži EEN: https://een.si/

Povzeto: SPIRIT Slovenija

Preberite tudi