Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SOCIALNA PODJETJA

Spletna delavnica za pripravo vlog za javni razpis za spodbujanje dejavnosti socialnih podjetij

23. 04. 2024
Avtor: Anton Šijanec
SOCIALNA PODJETJA

Vezano na spodnji javni razpis Javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih vas MGTŠ za pripravo vlog vabi na delavnico za potencialne prijavitelje. Delavnica bo organizirana v četrtek, 25. aprila 2024, ob 12. uri in bo potekala preko spleta, in sicer preko spletnega orodja Microsoft Teams. Delavnica bo predvidoma trajala 1 uro in 30 minut.

Obvezne prijave na delavnico

Na delavnico se prijavitelji prijavijo preko spletnega naslova gp.mgts@gov.si s pripisom: »prijava na delavnico za JR za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih«.  Prijavitelji bodo spletno povezavo na dogodek prejeli po potrditvi udeležbe.

 

Javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih

Ministrstvo je objavilo javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih. Cilj razpisa je finančno podpreti projekte, ki bodo z razvojem ali širitvijo svoje gospodarske dejavnosti na obmejnih problemskih območjih povečali možnosti razvoja socialne ekonomije in zaposlovanja na izbranem območju.

Gre za projekte, ki bodo prispevali k izboljšanju kakovosti bivanja, prometne dostopnosti, dostopnosti do storitev, gospodarskega stanja ali demografskega stanja na obmejnih problemskih območjih in ki bodo usmerjeno v trajno izvajanje v projektu razvite storitve oziroma ponudbe na trgu.

Podjetja se s prijavo na razpis potegujejo za sofinanciranje do največ 40.000 evrov upravičenih stroškov. Skupna višina sredstev je 400.000 evrov in so na voljo v letih 2024 in 2025.

Na javni razpis se lahko prijavijo registrirana socialna podjetja in zadruge, ki delujejo skladno z načeli socialne ekonomije oziroma podjetništva in imajo v ustanovitvenem aktu opredeljen nepridobiten značaj ter imajo sedež ali poslovno enoto v občinah, navedenih v razpisu.

Rok za prijavo je 6. maj 2024

Več o pogojih lahko preberete na povezavi do Javnega razpisa za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih >>>

 

Vir: MGTŠ

 

Preberite tudi