Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

JAVNO POVABILO ZA BREZPLAČNO TESTIRANJE ORODJA ZA MSPje ZA RAZLIČNE OBLIKE FINANČNE PODPORE

03. DECEMBER 2019  |   OZS

Logotip

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v okviru projekta finMED  razpisuje javno povabilo za inovativna zelena mala in srednja podjetja (MSP), za testiranje “Podporno servisnega orodja” (PSO)  za identifikacijo različnih oblike finančne podpore ob tehnični podpori OZS osebja.

PSO je zasnovan kot programsko (informacijsko) orodje za podporne institucije z namenom, da bi MSPje, ki načrtujejo oz se že ukvarjajo z razvojem inovativnih rešitev na področju zelene rasti, usmerili k ustreznim oblikam finančnih virov ali financerjev.

PSO je programsko orodje, ki je enostavno zasnovano in je uporabniku prijazno. Obsega 7 sklopov anketnih vprašanj v angleškem jeziku (inovacije, komunikacija & pozicioniranje, ustreznost za zeleno rast, finančna ocena, trženje & internacionalizacija, management in človeški kapital, premoženje).

Po testiranju PSOja so izbrana podjetja  dolžna izpolniti  vprašalnik in tako prispevati  povratne informacije o uporabnosti PSOja z namenom njegove izboljšave ali nadgradnje. Izpolnjevanje evalvacijskega anketnega vprašalnika bo trajalo približno 15 minut.

Okvirno obdobje celotnega procesa testiranja (testiranje orodja in zagotavljanje povratnih informacij) bo med januarjem in februarjem 2020.

Testiranje je brezplačno. Za izpolnjevanje vprašalnika v angleščini bo prijavitelj potreboval približno 60 minut. V testiranje vključen prijavitelj (MSP) bo pridobil poročilo v obliki priporočil skupaj s povzetimi končnimi rezultati in z grafikoni, ki bodo ovrednotili finančno sposobnost,  trajnostno naravnanost,  skladnost in doslednost podjetja. On-line testiranje se bo izvajalo v prostorih prijavitelja ali v prostorih OZS, ob upoštevanju želja prijavitelja.

 

1. Izbirni postopek in pogoji upravičenosti:

Prijavitelj bo izbran po vrstnem redu prejetih prijav oziroma po načelu "prvi pride, prvi melje". Izbranih bo maksimalno 5 MSPjev. Za zagotovitev pravilnosti izbirnega postopka bo ustanovljen ad-hoc odbor, ki bo obenem izbral MSPje in objavil rezultate.

Prijavitelji morajo biti mala in srednja podjetja, ki poslujejo v zelenem sektorju in morajo imeti pogovorno stopnjo znanja angleščine.

Sestavni del prijavnice je podpis Sporazuma o sodelovanju, potrditev statusa MSPja, soglašanje o testiranju orodja v angleščini in soglašanje posredovanja povratne informacije po testiranju prav tako v angleščini.

  1. Prijava
    Rok za elektronsko predložitev prijave je 20. januar 2020. Zainteresirani MSPji naj posredujejo izpolnjen in podpisan prijavni obrazec po e-pošti na interreg.euprojekti@ozs.si oz izpolnijo e-prijavnico.
    Rezultati bodo objavljeni na internet strani OZS, www.ozs.si in prav tako predstavljeni na raznih konferencah, javnih dogodkih ipd.

3. Vprašanja/Odgovori

Potencialni prijavitelji naj vprašanja v zvezi z javnim povabilom posredujejo do 15. januarja 2020 na e-naslov interreg.euprojekti@ozs.si. 

4. Pomembne informacije:

· Iz praktičnih razlogov je PSO izključno v angleščini.

· Prijavnice, oddane s strani zainteresiranih MSPjev, bodo obravnavane izključno za namen javnega povabila, pri čemer se zainteresirani MSPji izrecno strinjajo s predložitvijo prijave in omogočajo obdelavo in uporabo osebnih podatkov, navedenih v prijavi, za namene tega javnega poziva.

 

Glede na EU definicijo kaj je MSP (malo in srednje veliko podjetje) je definirano v »EU recommendation 2003/361«. Glavni dejavniki, ki določajo, ali je podjetje MSP, so: gospodarska dejavnost, število zaposlenih, promet ali bilančna vsota. Da se lahko kvalificira za MSP, mora organizacija ustrezati definiciji ES o MSP (več o tem na http://ec.europa.eu/growth/smes/business-friendly-environment/sme-definition/index_en.htm).

 

***

O projektu finMED:

OZS je partner v projektu finMED, ki ga podpira program »Interreg MED 2014–2020«. Projekt združuje 15 partnerjev iz 9 sredozemskih držav, vključno z regionalnimi oblastmi, regionalnimi agencijami, grozdi, gospodarskimi zbornicami, univerzami in raziskovalnimi centri ter razvojnimi agencijami. Cilj projekta je spodbuditi financiranje inovacij v sektorjih zelene rasti z izboljšanim izvajanjem politik in strategij ter uvedbo inovativnih storitev grozdov v korist MSPjev. Glede na slednje so partnerji finMED razvili orodje PSO, katerega namen je povečati razumevanje, znanje in zmogljivosti, povezane z mehanizmi in rešitvami za financiranje inovacij v zelenem sektorju s strani javnih in zasebnih akterjev na področju MED.

Za več informacij o projektu finMED obiščite spletno stran, kjer boste dostopali do podrobnejših informacij, dokumentov, novic in linkov za Interreg MED Program!

HTTPS://FINMED.INTERREG-MED.EU/

 

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije (OZS)

Celovška c. 71, 1000 Ljubljana

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam