Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Kaj se všteva med nadomestila iz zavarovanja za starševsko varstvo?

09. 10. 2020
Avtor: Jasmina Malnar Molek

Interventni ukrepi določajo, da se v primerjavi upada prihodkov upoštevajo čisti prihodki od prodaje, ugotovljeni po pravilih o računovodenju, ter nadomestila iz zavarovanja za starševsko varstvo.

 

Davčni organ smo zaprosili za pojasnilo, katera nadomestila iz zavarovanja za starševsko varstvo upoštevati med prihodki. Prejeli smo spodnje pojasnilo:

 

Skladno s tretjim odstavkom 37. člena ZIUZEOP so za upravičenca, ki ugotavlja prihodke po pravilih o računovodenju, prihodki iz drugega odstavka 37. člena ZIUZEOP, čisti prihodki od prodaje, ugotovljeni po pravilih o računovodenju, ter nadomestila iz zavarovanja za starševsko varstvo. Nadomestila iz zavarovanja za starševsko varstvo obsegajo materinsko nadomestilo, očetovsko nadomestilo in starševsko nadomestilo, kot to določa 40. člen ZSDP-1.

 

Oproščeni prispevki se v prihodke za primerjavo med obdobji iz drugega odstavka 37. člena ZIUZEOP, ne štejejo.