Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KOZMETIKI IN FRIZERJI

Kanabidiol (CBD) v kozmetiki - posredovanje podatkov glede varnosti

06. 06. 2023
Avtor: Anton Šijanec
KOZMETIKI IN FRIZERJI
Evropska komisija poziva zainteresirane strani, da do 30. septembra 2024 predložijo podatke o varnosti kanabidiola (CBD) v kozmetičnih izdelkih.

 

Evropska komisija poziva vse zainteresirane strani, da predložijo znanstvene informacije, pomembne za oceno varnosti kanabidiola (CBD) v čisti obliki, kot tudi izvlečka iz konoplje, ki vsebuje kontaminante drugih kanabinoidov, vključno s tetrahidrokanabinolom (THC), v sledovih.

Na podlagi prejetih informacij bo Znanstveni odbor za varstvo potrošnikov ocenil varnost CBD za uporabo v kozmetičnih izdelkih ter ocenil varno vsebnost drugih kanabinoidov v sledovih, vključno z vsebnostjo THC, v kozmetičnih izdelkih.

Poziv za posredovanje podatkov poteka od 1. junija 2023 do 30. septembra 2024 (15 mesecev).

Na spletni strani Evropske komisije so dosegljive dodatne informacije glede poziva za posredovanje podatkov (v angleščini) >>>

 

Vir: URSK

 

Preberite tudi