Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SLAVNOSTNI KONEC LETA

Kdo bo letos v krogu odličnih? Priznanja obrtnik in podjetnik leta, najstarejši obrtnik leta ter mojstrske diplome

23. 11. 2023
Avtor: Anton Šijanec
SLAVNOSTNI KONEC LETA

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skrbi tudi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnih dejavnosti in podjetništva ter njenih nosilcev, obenem pa spodbuja odličnost in kakovost storitev in izdelkov. Vsako leto zato s podelitvijo dveh prestižnih priznanj Obrtnik leta in Podjetnik leta nagradi njihovo odličnost in kakovost ter se s priznanjem Najstarejši obrtnik leta hkrati pokloni tudi tistim, ki v dejavnosti vztrajajo najdlje. Ob slavnostni priložnosti svoje zaslužene diplome prejme tudi nova generacija mojstric in mojstrov.

 

Slavnostni konec leta

Konec novembra se bomo zato v družbi odličnih obrtnikov, podjetnikov in mojstrov srečali ponovno. Naša stanovska organizacija bo v četrtek, 30. novembra na Brdu pri Kranju na svojem slavnostnem dogodku podelila prestižna priznanja Obrtnik leta 2023, Podjetnik leta 2023 in posebno priznanje Najstarejši obrtnik leta 2023 ter več kot 120 mojstrskih diplom novim mojstricam in mojstrom.

nagrade opl

Tradicionalna priznanja med katerimi kraljujeta bronasti kipec kovača za obrtnika leta in kristalni globus za podjetnika leta

 

Obrtnik in podjetnik leta

Priznanji obrtnik leta in podjetnik leta, ki ju lahko prejmejo obrtniki in podjetniki, predstavljata vzor odličnosti in kakovosti poslovanja, imata že dolgo tradicijo. Komisija za izbor prejemnikov priznanj je imela zato tudi letos izredno težko delo. Izmed prijavljenih, vseh po vrsti odličnih obrtnikov in podjetnikov, ki jih je obiskala, je na koncu izbrala devet nominirancev, štiri za priznanje obrtnik leta in pet za priznanje podjetnik leta. Nominiranci letos prihajajo z Gorenjske, Prekmurja, Štajerske, Posavja, Dolenjske in Zasavja.

 

Letošnji nominiranci

Nominiranci za Obrtnika leta 2023 so:

  • Anton Cigan in Peter Tibaut, KIT ŽIŽKI, proizvodnja kovinske opreme d.o.o.
  • Boris Mastnak, Mastnak Boris s.p.
  • Franc Maučec, STEKLARSTVO FRAMA d.o.o.
  • Klemen Cvek, MT CVEK d.o.o.

Nominiranci za Podjetnika leta 2023 so:

  • Bojan Petrovič, PETROVIČ, podjetje za trgovino in storitve d.o.o.
  • Igor Arh, METALIKA, proizvodnja pohištva, furnirnega aluminija in inženiring d.o.o.
  • Miran Rauter, HERMI d.o.o.
  • Primož Zelenšek, CHIPOLO, raziskave in razvoj na področju elektronike, d.o.o.
  • Robert Medle, Roletartvo MEDLE, d.o.o.

Nominiranci za obe priznanji bodo na slovesnosti prejeli priznanja Obrtniški oz. Podjetniški vzor, le dva izmed njih pa bosta razglašena za Obrtnika in Podjetnika leta 2023.

Bolj podrobno o nominirancih >>>

 

126 novih mojstric in mojstrov

mojstrske diplome modre

V sklopu letošnjega slavnostnega dogodka naše stanovske organizacije ob koncu leta bomo podelili tudi 126 mojstrskih diplom novi generaciji mojstric in mojstrov. Poleg že uveljavljenih mojstrskih nazivov bo letos prvič diplomo prejel tudi mojster za suhomontažno gradnjo, največ novih mojstrov pa bo med strojnimi instalaterji.

Več o mojstricah in mojstrih >>>

 

Pokrovitelji in podporniki dogodka

 

pokrovitelji pok opl23