Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Kdo želi v najvišji turistični sezoni slabo slovenskemu turizmu se sprašuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS

26. JULIJ 2017  |   Mira Črešnar

Gostinci proti neobjektivnemu pisanju nekaterih novinarjev in proti povzročanju škode vsem gostincem po nepotrebnem

V nekaterih medijih je bil nedavno ponovno objavljen seznam pregledanih gostinskih obratov s strani Inšpekcije za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin. Tokrat so novinarji objavili vse odločbe v celoti. Ob objavi številnih gostincev je nemogoče, da bralec prebere vse odločbe, zato se je po nepotrebnem naredilo veliko škode. Inšpekcija je izdala veliko opozoril in ureditvenih odločb, ki ne povzročajo neposredne škode za zdravje. Namen pregledov je, da se pomanjkljivosti odpravijo, ne pa da se z zavajajočim naslovom nekaterih novinarjev dela poslovna škoda. Tudi inšpekcija meni, da se stanje v gostinstvu izboljšuje, zato se nam zdi takšno pisanje v medijih v višku turistične sezone nepotrebno in povzroča nepopravljivo gospodarsko škodo.

Eden od medijev sicer navaja, da je večina gostincev prejela odločbo za odpravo nepravilnosti, ki niso kritične, vendar z neobjektivnim naslovom članka v isti koš meče vse gostince (tudi tiste, ki na primer ob umivalniku nimajo primernega stojala za papirnate brisače, ali imajo počeno ploščico ob vhodu). Tudi zahteve inšpektorjev v Sloveniji so velikokrat neživljenjske in so bistveno višje od zahtev inšpektorjev v sosednjih državah, zato se Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS zavzema za razbremenitev administrativnih obveznosti, ki jih je pri gostincih vsak dan več.

Ker javnost dejanskih razlik ne pozna, saj je nemogoče prebrati vse odločbe, taki članki in seznami mečejo slabo luč na vse gostince, še posebej na tiste, ki so se znašli na seznamu zaradi manjših kršitev, ki nikakor niso ogrožale zdravja ljudi. Po mnenju sekcije se s takim pisanjem v nekaterih medijih nad gostinci prepogosto izvaja neupravičen medijski linč, ki jim povzroča nepopravljivo gospodarsko škodo. Seveda pa je potrebno pri posameznikih, kjer so ugotovljene hujše kršitve pri nadzoru ustrezno ukrepati. Sekcija meni, da je ustrezen nadzor potreben, poudarjamo pa, da mora biti le ta izveden objektivno.  

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam