Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KLUBI MLADIH

Klubi mladih – ker v OZS razumemo mlade obrtnike in podjetnike

29. 01. 2024
Avtor: Veronika Mikec
KLUBI MLADIH

Predstavljamo klube mladih obrtnikov in podjetnikov, ki so jih ustanovile posamezne območne obrtno-podjetniške zbornice. Kaj počnejo in kaj jih druži. Tokrat predstavljamo ajdovski in mariborski klub mladih.

Najstarejši Klub mladih, ki deluje pri nas v okviru OZS, je ajdovski, vodi ga Jerneja Curk iz podjetja Metal design skupaj z direktorjem Območne Obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina Markom Rondičem. Klub so ustanovili leta 2018. »Klub mladih smo ustanovili, ker smo želeli nove poglede in svežo energijo med našimi člani. Želeli smo priti v stik z generacijo mladih obrtnikov in podjetnikov, da tudi aktivnosti zbornice prilagodimo mlajši generaciji,« pojasnjuje Rondič.

KLUB MLADIH 4

Kaj so njegove izkušnje s Klubom mladih? »Treba je vztrajati, zaželena so srečanja v živo, mladim obrtnikom in podjetnikom predvsem veliko pomeni, da imajo možnost družiti in mrežiti se med seboj, si med sabo izmenjevati izkušnje in razpravljati o dilemah, s katerimi se soočajo. Recept, da klub lahko uspe, je v pravilni mešanici prijetnega in koristnega,« pravi Rondič.

KLUB MLADIH 1

Da je klub zaživel, je Rondič osebno poklical in povabil mlade obrtnike in podjetnike z Ajdovskega. »Vsak udeleženec je ostalim članom predstavil svoje podjetje, kaj delajo in kam se želijo širiti. Med njimi so se stkale tesne vezi, tako prijateljske kot poslovne.«

Izobraževanje in druženje obrtnikov in podjetnikov

Mariborski Klub mladih obrtnikov in podjetnikov vodi Špela Zorec, psihologinja in predstavnica tretje generacije družinskega podjetja Neonart d.o.o.. Zorčeva je s svojo strastjo do kadrovskega dela in marketinga ključna sila za razvoj kluba, ki je nastal pod okriljem Območne Obrtno-podjetniške zbornice Maribor. Osredotočajo se na povezovanje, mreženje in izobraževanje mladih podjetnikov. "Želimo, da je klub prostor za iskren pogovor, podporo in izmenjavo dobrih praks," poudarja Zorčeva.

KLUB MLADIH 3

Glavni cilj kluba je privabljanje mladih k obrtništvu in podjetništvu, zato se ukvarjajo z organizacijo izobraževalnih programov, spodbujanjem inovacij in krepitvijo skupnosti z različnimi mreženjskimi dogodki, srečanji, izobraževanji in strokovnimi ekskurzijami. V prihodnjih mesecih želijo vzpostaviti tudi serijo delavnic, ki se bo osredotočala na izzive in trende v obrtništvu. Njihovo sodelovanje z območnimi zbornicami ter krovno organizacijo pa članom prinaša dodatne koristi in možnosti za sodelovanje na nacionalni ravni.

Zakaj naj se včlanim tudi jaz?

Članstvo v klubu prinaša številne prednosti, poudarja Zorčeva, kot so dostop do informacij, svetovanja, izobraževanja in številne priložnosti za mreženje. Klub je odprt za vse mlade obrtnike in podjetnike, ki so mlajši od 39 let, zato lahko svoje ideje izmenjujejo tudi podjetniki in obrtniki, ki so svojo kariero začeli kasneje. Ker želijo bodočim članom omogočiti raziskovanje njihovih koristi brez obveznosti, je prvo leto članstva brezplačno. Tako se lahko vsak mlad podjetnik in obrtnik prepriča, da je klub prava izbira.

KLUB MLADIH 2

Zainteresirani se lahko na klub obrnejo preko socialnih omrežij, spletnih strani ali neposredno na zbornico. V sklopu zbornice, v  klubu deluje koordinatorka Urška Živko, ki je na voljo za informacije in podporo novim članom.

 

KONTAKT:

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA AJDOVŠČINA

marko.rondic@ozs.si

 

PODJETNIŠKI KLUB MLADIH OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV MARIBOR

klubmop@ooz-maribor.si