Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PODJETNIŠKA ZGODBA

Mizarstvo Bogovič - kakovostne rešitve za sproščen spanec

02. 06. 2023
Avtor: Eva Mihelič
PODJETNIŠKA ZGODBA

Družinsko podjetje Bogovič, ki ga vodi Tomislav Bogovič, je bilo ustavljeno leta 1995. Sprva so se ukvarjali z izdelavo masivnega pohištva, od leta 2000 pa se osredotočajo izključno na izdelavo lesenih posteljnih vložkov. »Imamo en izdelek v več izvedbah. Praktično gre za serijsko proizvodnjo,« je pojasnil Tomislav Bogovič.

Večino, skoraj vse izdelke, izvozijo, saj so skozi leta postali zanesljivi dobavitelji številnim poslovnim partnerjem na evropskem in drugih tujih trgih, za iskanje novih poslov pa je, kot pravi Bogovič, ključen nastop na specializiranih sejmih v tujini. 
»Začeli smo z enostavnim, zelo poceni izdelkom. Z razvojem, posodobitvami, avtomatizacijo in izobraževanjem pa smo postopoma presedlali v višji rang,« je povedal Bogovič in dodal, da kontinuirano vlagajo v nove tehnologije in razvoj izdelkov, svojim poslovnim partnerjem pa tako zagotavljajo kakovosten servis, od zamisli do implementacije izdelka. Pri tem pove, da ključno vlogo poleg tehnologije v podjetju igrajo predvsem kadri. Trenutno jih je v podjetju zaposlenih nekaj manj kot 30.
V svoji proizvodnji uporabljajo izključno vezan brezov les in masivni bukov les. Do uvedbe sankcij zaradi vojne v Ukrajini so brezo uvažali iz Rusije in Belorusije. Kasneje so bili, kot je dejal Bogovič, prisiljeni iskati nove možnosti, ki pa, kot pravi, komaj zadostijo potrebam podjetja. Z masivnim lesom, ki ga že v obliki polizdelkov dobivajo iz Hrvaške in Bosne, nikoli niso imeli težav. 
Prav o lesu kot surovini je tekla beseda na obisku predsednika OZS. Bogovič je potrdil, da imajo slovenski lesarji velik problem kupiti slovenski les. Čudi ga, da jim, kljub prizadevanjem sekcije lesarjev v OZS, državne inštitucije ne pomagajo oziroma celo zavirajo in onemogočajo razvoj lesne panoge. 
20230602-cvar-novo mesto-bogovič (2)20230602-cvar-novo mesto-bogovič (1)20230602-cvar-novo mesto-bogovič (3)20230602-cvar-novo mesto-bogovič (4)

Preberite tudi