Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Na MOS-u v Vesolje

01. AVGUST 2019  |   Vir: Celjski sejem

MOS v letu 2019 strumno koraka naprej in letos prinaša še bogatejšo ponudbo. Največji sejem v regiji, ki se bo odvijal od 10. do 15. septembra v Celju, ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Širok spekter različnih področij  je največja prednost obiska sejma, saj omogoča hitro in enostavno informiranje o vsem, kar potrebujete. 

 

Celjsko sejmišče septembra na svoje razstavne prostore privabi več kot 800 neposrednih in 1.500 posrednih razstavljavcev ter skupno več kot 100.000 obiskovalcev. Je pa MOS tudi stičišče znanosti, različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij in na drugi strani vsakdanjih praktičnih izdelkov.

 

Znanstvena in gospodarska sfera z roko v roki

 

V okviru projekta »Stičišče znanosti in gospodarstva« Ministrstev za izobraževanje, znanost in šport se bodo na MOS-u predstavile glavne raziskovalne inštitucije v Sloveniji. Potencial in proces ustvarjanja inovacij prevečkrat ostajata za štirimi stenami, zato bodo inštitucije svoje delo predstavile širši javnosti. Na ogled bodo vrhunske tehnologije s področij mehatronike, avtomatike, robotike, energetike, bionike, nanotehnologije, vesoljske tehnologije in še mnogih drugih, potekala pa bo tudi predstavitev novodobnih poklicev, izobraževalnih programov, sodobnih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij in sodobnih tehnologij.

 

Letošnje dogajanje pa bo še posebej popestrila predstavitev prvega slovenskega satelita Trisat, ki so ga razvili člani laboratorija za informacijske sisteme Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru in raziskovalci podjetja SkyLabs d.o.o. Satelit bo predvidoma 9. septembra ponesla raketa iz Francoske Gvajane.

 

Vse od plastike do kovine na enem mestu

 

Člani Sekcije kovinarjev in plastičarjev bodo predstavili široko paleto svojih izdelkov in ostale ponudbe. Predstavitev izdelkov, storitev, kakor tudi poslanstva sekcije kovinarjev in plastičarjev nasploh, bo združena na enem mestu, kjer se bo vsebinsko dopolnjevala in obiskovalcem ponudila kar največ informacij o produktih in storitvah obeh dejavnosti.

Razstavljalo bo več kot 25 razstavljavcev, kjer bodo obiskovalci sejma na razstavnem prostoru lahko prejeli informacije o zobnikih, gredeh, rezkanjem, struženjem, panelih, reduktorjih, strojegradnji, zobnikih, dvižnih pripomočkih, bremenskih vrveh ,verigah, izdelavi  (ne)kovinskih predmetov, vzmeti, vzmetnih izdelkov in izdelkov iz žice ter pločevine, o razvoju in proizvodnji plastičnih izdelkov ter še in še.

 

V ospredju  kamping in karavaning

 

Svoboda, neodvisnost, spontanost in duh avanture so tiste lastnosti, ki so poskrbele, da je priljubljenost kampinga in karavaninga v zadnjih letih močno narastla. Za tovrsten način potovanja se odločajo starejši, ki se podajajo na odkrivanje mirnejših kotičkov, prav tako pa tudi mlajši, ki hrepenijo po svežih izkustvih. Kaj je tisto pravo za vas, boste lahko spoznali od 10. do 15. septembra na MOS-u, ki bo postregel s široko ponudbo avtodomov, počitniških prikolic, šotorskih prikolic, šotorske opreme (tende, baldahini, ponjave, cerade, kamp pohištvo, kamp kuhinje …), snemljivih bivalnikov in nadgradenj, mobilnih hišk, sup-ov, koles … Tisti, ki se odločajo za nakup prikolice, se bodo lahko preizkusili na poligonu za manevriranje, omogočena bo vožnja s počitniškimi vozili po ulicah Celja, drugi bodo lahko stopili po nasvet do MOSovih svetovalnic. Letos prvič pa bodo svoje jeklene domove na kolesih lahko na sejem pripeljale fizične osebe in jim poiskale nove lastnike. 

 

Gradnja in obnova doma

 

Zbiranje informacij o gradbenih in stanovanjskih rešitvah, ki na tržišču obstajajo, je dolgotrajen proces. Drastično ga lahko skrajšate z obiskom sejma, ki ponuja gradbene in stanovanjske rešitve. To je odlična priložnost za vse, ki se podobnih projektov lotevajo v prihodnosti. Ogledali si boste lahko stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata, pohištvo in notranjo opremo, senčila, stavbno pohištvo, talne obloge, ograje, vse za gradnjo hiš, kamine, peči, štedilnike, dimniške sisteme, keramiko, ogrevalno tehniko, prezračevanje, senzorno tehniko, vse za streho, tlakovce, gradbeni material in tudi opremo za vrt. Z zaupanja vrednimi proizvajalci gradbenih materialov se na sejmu lahko dogovorite za dobre cene, hkrati pa njihovo ponudbo na licu mesta tudi primerjate. Na sejmu enostavno pridobiš informacije, zbereš ponudbe, spoznaš okolju prijazne materiale in se hitro odločiš, kaj ti ustreza.

 

Za profesionalce in domače mojstre

 

MOS Tehnika obiskovalcem ponuja pester program opreme in ročnega orodja tako za domače mojstre kot za profesionalce. Je svet strojev, robotov, mehanizacije, profesionalnega orodja in vzdrževanja vozil. Prav tako je svet tehnologov, razvojnikov, vzdrževalcev, programerjev, obrtnikov, poznavalcev tehničnih strok in ljubiteljskih mehanikov. Tudi letos bo razstavni program kategorije opreme in materialov za obrt in industrijo nadgrajen in bogat z novostmi.

 

Obiskovalci boste lahko v dvoranah K in C1 uživali ob največji ponudbi ročnega orodja blagovne znamke Milwauakee, ročnega profesionalnega orodja Bosch in Bosch orodja za domače mojstre, ročnega električnega orodja, varilnih miz, brusno rezalnih strojev, kompresorjev Aerfast, orodja Senco, bremenskih verig, dvižne opreme, merilnih naprav, letev, tehtnic, sevnih objemalk, osebne varovalne opreme, industrijskih čistilnih strojev in sesalnikov, visokotlačnih čistilcev, 3D tiskalnikov, embalaže, strojev za obdelavo lesa in še in še.

 

Poslovne storitve in priložnosti

 

Poslovno-sejemski, konferenčni in mrežni dogodek je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij in novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih kontaktov tudi na tujih trgih, s čimer lahko bistveno skrajša čas za izvažanje izdelkov ali storitev na tuje trge.

 

Sejemska nostalgija

 

Razdelane kategorije ponudbe bo zaokrožila, kot se za sejem s tradicijo spodobi, ponudba izdelkov široke potrošnje po ugodnih cenah. Kategorija MOS Plus ohranja delček tistega, česar smo bili včasih na sejmih vajeni in nas po tihem še vedno navdušuje. Tako boste lahko našli gospodinjske in medicinske pripomočke, izdelke domače obrti, dodatke za dom in vrt, darila, konfenkcijo, kolesa, prehrano in še marsikaj po ugodnih sejemskih cenah. Čarobni kraj, kjer se lahko pripravite na prijetna presenečenja.

 

Napačna percepcija je izziv

 

 »Časi splošnih  prodajnih sejmov, kar je MOS pred leti bil, so za vedno minili. Tudi obrt ni več tisto, kar bi pritegnilo zanimanje večjega kroga ljudi. Naš največji izziv trenutno in v nekaj naslednjih letih je zato sprememba globoko ukoreninjene predstave, da je MOS zgolj obrtni ali splošno prodajni sejem v to, kar MOS dejansko danes je,« pove izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. Dodaja še, da je to tudi razlog, da so MOS razdelili na pet podsejmov, ki odražajo tisto, kar MOS danes predstavlja.

 

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam