Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Na sejmu MOS je danes Dan OZS

16. SEPTEMBER 2022  |   Eva Mihelič

Predsedniki, sekretarji, direktorji in strokovne službe krovne OZS in 62 območnih obrtno-podjetniških zbornic in strokovnih sekcij so na tradicionalnem srečanju v okviru MOS spregovorili o aktualnih vprašanjih obrti in podjetništva. Gostili so tudi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana in ministra za infrastrukturo mag. Bojana Kumra, ki sta ponovno poudarila pomembno vlogo zbornice kot zagovornice obrtnikov in podjetnikov in zagotovila sodelovanje tudi v prihodnje.

»Energetska kriza, kadrovska problematika, davčna zakonodaja in evidentiranje delovnega časa so le nekatere teme, s katerimi se Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija aktivno ukvarja v tem obdobju. Vključeni smo v delovne skupine, ki se ukvarjajo z omenjenimi izzivi, in pozorno spremljamo sprejemanje zakonodaje, pomembne za obrt in podjetništvo,« je zbrane, tokrat na daljavo, pozdravil predsednik OZS Blaž Cvar in poudaril, da se obeta zahtevna jesen, ko bo treba vrste še bolj strniti in glasno zagovarjati interese obrtnikov in podjetnikov. Sicer pa je v dvorani zbrane pozdravil podpredsednik OZS Peter Pišek, ki je izpostavil predvsem nujnost sodelovanja in povezovanja znotraj sistema, saj le to organizaciji, kot je obrtno-podjetniška zbornica, zagotavlja moč.

Minister za gospodarski sistem in tehnologijo Matjaž Han, ki se je udeležil srečanja obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, je zbranim povedal, da se e od prvega dne svojega ministrovanja zavedal, da delo, predvsem zaradi energetske krize, ne bo lahko. »Kriza nas zagotovo oddaljuje od smelih načrtov, ki jih imamo na področju gospodarstva, a sem prepričan, da bomo z dobro organizacijo in s sodelovanjem kljub temu uspeli marsikaj urediti,« je med drugim dejal Han. Pohvalil je še aktivno vlogo obrtno-podjetniške zbornice pri oblikovanju zakonodaje. Na vprašanje direktorja OZS Danijela Lampergerja, kaj meni o sistemskem viru financiranja zbornic, kot dela podpornega podjetniškega okolja. Han je dejal, da se strinja, da bi morale zbornice imeti sistemski vir in zagotovil, da bo o tem načel razpravo.

Minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer pa je spregovoril o energetski krizi. »Zavedamo se, da v regulacijo niso zajeti vsi, ki potrebujejo pomoč. Od Evropske komisije smo zahtevali, da mora uredba na to temo dovoljevati vključitev več poslovnih subjektov, ki bodo upravičeni do reguliranih cen, in vsebovati varovalke. Poleg tega smo zahtevali še, da se zaradi zelo spremenjenih okoliščin spremeni tudi model trga, da bo tako, da bo lahko generiral sprejemljive rešitve tudi na nacionalni ravni,« je povedal Kumer in dodal, da bo ukrepov v povezavi z energetsko krizo zagotovo več, saj mora biti po njegovem mnenju breme te porazdeljeno sorazmerno in pošteno.

20220916-sistem-1020220916-sistem20220916-sistem-220220916-sistem-320220916-sistem-420220916-sistem-520220916-sistem-720220916-sistem-620220916-sistem-820220916-sistem-9

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam